Επίσκεψη Πούτιν τον Δεκέμβριο στην Τουρκία

Επίσκεψη Πούτιν τον Δεκέμβριο στην Τουρκία

«Η τρίτη σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας- Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα (…) υπό την συμπροεδρία του πρωθυπουργού (Ερντογάν) και του Ρώσου προέδρου (Πούτιν)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση...

Επίσκεψη Πούτιν τον Δεκέμβριο στην Τουρκία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέβαλε νωρίτερα σήμερα μια επίσκεψη που αναμενόταν να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στην Άγκυρα, αναμένεται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα στις 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η τρίτη σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας- Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα (…) υπό την συμπροεδρία του πρωθυπουργού (Ερντογάν) και του Ρώσου προέδρου (Πούτιν)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση διευκρινίζει πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ημερομηνία αυτή κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Δευτέρα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ότι ο Πούτιν ανέβαλε επ' αόριστον μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα, καθώς ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την αναχαίτιση από την Τουρκία ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου προερχόμενου από τη Μόσχα, το οποίο φερόταν να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό.

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία εκλήθη σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά το επεισόδιο αυτό, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Άγκυρα ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές Ρώσων πολιτών αναγκάζοντας το επιβατικό αεροπλάνο να προσγειωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης