Περίπου 1.500 άτομα έχουν καταδικαστεί για διαφθορά στη Ρουμανία

Περίπου 1.500 άτομα έχουν καταδικαστεί για διαφθορά στη Ρουμανία

Περίπου 1500 άτομα καταδικάστηκαν για αδικήματα διαφθοράς και συναφή αυτών αδικήματα και εκτίουν ποινές φυλάκισης την τελευταία εξαετία...

Περίπου 1.500 άτομα έχουν καταδικαστεί για διαφθορά στη Ρουμανία
Περίπου 1500 άτομα καταδικάστηκαν για αδικήματα διαφθοράς και συναφή αυτών αδικήματα και εκτίουν ποινές φυλάκισης την τελευταία εξαετία, σύμφωνα με έκθεση της Ρουμανικής Εθνικής Διεύθυνσης κατά της Διαφθοράς (DNA).

Την εξαετία αυτή η Διεύθυνση Κατά της Διαφθοράς έχει εξελιχθεί σε θεσμό με σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς σε ανώτερα και μεσαία κλιμάκια, τόνισε ο επικεφαλής της, ανώτερος εισαγγελέας Ντάνιελ Μόραρ.
Κλείσιμο

Στην έκθεση που αφορά την περίοδο Αύγουστος 2005 – Σεπτέμβριος 2012 τονίζεται ότι διαπιστώνεται αύξηση των περιπτώσεων καταδίκης για υποθέσεις διαφθοράς ατόμων που κατέχουν υψηλά αξιώματα (ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας υπουργός, έξι βουλευτές και ένας γενικός γραμματέας) σε επτά από τους οποίους έχει επιβληθεί τελεσίδικη ποινή.

Επιπλέον έχουν επιβληθεί ποινές σε 26 δημάρχους, αντιδημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, έξι μέλη επαρχιακών συμβουλίων, 24 δικαστικούς, 164 αστυνομικούς υπαλλήλους, 50 διευθυντές κρατικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών, 69 εργαζομένους σε ελεγκτικούς φορείς, όπως η Οικονομική Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Φορολογικής Διοίκησης, η Αρχή Ανάκτησης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς, από το 2011 και μετά παρατηρήθηκε αύξηση των περιπτώσεων επιβολής ποινής φυλάκισης για αδικήματα διαφθοράς, δηλαδή το 33% των ποινών φυλάκισης επιβλήθηκε την τελευταία διετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης