50.000 απολύσεις στο δημόσιο (της Πορτογαλίας)

50.000 απολύσεις στο δημόσιο (της Πορτογαλίας)

Την έξοδο από το Δημόσιο για περίπου 50.000 συμβασιούχους δείχνει η πορτογαλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει...

50.000 απολύσεις στο δημόσιο (της Πορτογαλίας)
Την έξοδο από το Δημόσιο για περίπου 50.000 συμβασιούχους δείχνει η πορτογαλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει, με δεδομένων των απαιτήσεων που έχει γνωστοποιήσει η τρόικα, για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2013, επιβαρύνοντας το ποσοστό ανεργίας που ήδη κυμαίνεται στο 16%. Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, στο πορτογαλικό δημόσιο απασχολούνται περίπου 85.000 συμβασιούχοι, κυρίως στις υπηρεσίες Υγείας και Αμυνας, δεδομένου ότι η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική στη χώρα της Ιβηρικής.

Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από τα 63 στα 65 έτη. Ήδη, τα πορτογαλικά συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός, έχοντας ανακοινώσει γενική απεργία για τις 14 Νοεμβρίου.

Κλείσιμο
Η ύφεση για το 2012 θα κλείσει -σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις- στο 3%, ενώ παρά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για αναιμική ανάπτυξη 0,3% το 2013, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικώς η χώρα θα παραμείνει σε τροχιά ύφεσης και το επόμενο έτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης