Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Για Ναζί διαδηλωτές μιλούν «Bild» και «Daily Mail» - «Ορισμένοι τη θεώρησαν ως Μεσσία, και άλλοι ως τον Μεφιστοφέλη, τον διάβολο του Φάουστ», σχολιάζει η γερμανική «Handelsblatt» - «30 εκατομμύρια η βοήθεια στους Έλληνες - Η Παρηγοριά της καγκελαρίου», είναι ο τίτλος του «Der Spiegel»…

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα
Στη «θερμή» υποδοχή που επεφύλασσαν στην κυρία Μέρκελ οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν στο Σύνταγμα, στάθηκε, έπειτα από την αναχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, η γερμανική «Bild» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «ποιοι είναι αυτοί οι άθλιοι Ναζί διαδηλωτές;».

«Η Αθήνα έμοιαζε με φυλακή υψίστης ασφαλείας, που φρουρείτο από 7000 αστυνομικούς. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση χρέους πριν από τρία χρόνια. "Έχουμε αποκτήσει μια φίλη," δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά πολλοί Έλληνες βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά», επισημαίνεται στο ηλεκτρονικό της δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι «έως 50 000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της Μέρκελ. Τη θεωρούν εχθρό και όχι φίλο. Καθιστούν υπεύθυνη την καγκελάριο για τα σκληρά μέτρα λιτότητας».

«Είναι απίστευτο! Η καγκελάριος διασύρθηκε.. Κυκλοφόρησαν αφίσες της με χιτλερικό μουστάκι και σβάστικα. Διαδηλωτές με ναζιστικές στολές έκαναν βόλτες στη διαδήλωση μέσα σε ένα στρατιωτικό τζιπ. Η αχαριστία στο μεγαλείο της! Αυτοί οι φαινομενικά τρελοί διαδηλωτές δεν έγιναν αντιληπτή από το σύνολο της ριζοσπαστικής διαμαρτυρίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ηλεκτρονικό άρθρο της Bild.

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος με την «Bild»κινείται και η «Daily Mail». «Διαδηλωτές ντυμένοι ναζί έκαψαν γερμανικές σημαίες και σβάστικα» είναι ο τίτλος της Βρετανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση, στο δημοσίευμα για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα την Τρίτη.
Στην ιστοσελίδα της η βρετανική  εφημερίδα αναφέρεται στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την πολιτική της κ. Μέρκελ.
«Μέρκελ φύγε, η Ελλάδα δεν είναι  αποικία σου. Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή ένωση, είναι σκλαβιά» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακουστήκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και στο οποίο αναφέρεται η «Daily Mail».

«30 εκατομμύρια η βοήθεια στους Έλληνες - Η Παρηγοριά της Μέρκελ», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο σχολιάζει την επίσκεψη-αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας.

«Η Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα επισφράγισε  την πρόοδο στην καταπολέμηση της απειλής της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους. Για τα καλά αυτά λόγια, θα διατεθεί το μικρό ποσό των 30 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία για το πακέτο στήριξης», αναφέρει το δημοσίευμα, όπου, παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η άφιξη Μέρκελ έγινε υπό τον πυρετό των μαζικών διαμαρτυριών εναντίον της.

«Την ώρα που οι δύο ηγέτες είχαν αναπτύξει ένα φιλικό κλίμα συνομιλιών, η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος με ρίψεις μολότωφ», τονίζει το «Der Spiegel»

«Η Γερμανίδα καγκελάριος υποσχέθηκε βοήθεια για την επίλυση της κρίσης χρέους.
Κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Αθήνα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η χώρα είναι αναπόσπαστο μέλος του ευρώ.  "Έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν”, είπε η Μέρκελ., προσθέτοντας ότι "είμαστε εταίροι και φίλοι"», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι «Financial Times της Γερμανίας», που γράφουν για τη συνάντηση Μέρκελ και Σαμαρά ότι οι δυο τους ήταν «σαν φίλοι που τα λένε μεταξύ τους». Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αν και η Μέρκελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει ζεστές λέξεις προς τους Έλληνες, ο λαός της Αθήνας το μόνο που θα έχει να θυμάται από αυτή την επίσκεψη είναι η μυρωδιά των δακρυγόνων».

Με τη φράση της Άνγκελα Μέρκελ «εγώ δεν ήρθα ως δασκάλα» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής «Handelsblatt». Η γερμανική εφημερίδα στο δημοσίευμά της για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα σχολιάζει ότι «ορισμένοι τη θεώρησαν ως Μεσσία, και άλλοι ως τον Μεφιστοφέλη, τον διάβολο του Φάουστ», φωτογραφίζοντας προφανώς τις μαζικές διαδηλώσεις. Για να στηρίξει, μάλιστα, την πρώτη εκδοχή η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «κανένα άλλο κράτος εκτός της Γερμανίας δεν έχει αγωνιστεί για τους Έλληνες, βασιζόμενο πάντα στον ρόλο της Μέρκελ για την κρίση».

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα  κατά της Άνγκελα Μέρκελ αναφέρει η γαλλική «Le Monde», τονίζοντας ότι οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία με τη σβάστικα.
Στην ιστοσελίδα της η «Le Monde» αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να γκρεμίσει τον φράχτη που είχε στηθεί έξω από την Βουλή.

Στις συγκρούσεις  μεταξύ των διαδηλωτών και της  αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  της Γερμανίδας καγκελαρίου αναφέρεται το διεθνές πρακτορείο «Reuters».
«Η ελληνική αστυνομία έριξε  δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές  στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη όταν εκείνοι προσπάθησαν να ρίξουν έναν φράχτη και να πλησιάσουν τη Γερμανίδα καγκελάριο» σχολιάζει το «Reuters».

Οι εξαγριωμένοι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μέρκελ δεν είσαι ευπρόσδεκτη εδώ», ενώ διαδηλωτές, ντυμένοι Ναζί έκαψαν σημαίες με τη σβάστικα, αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι «New York Times».
«Οι Έλληνες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για τη Μέρκελ» αναφέρει, τέλος, στην ιστοσελίδα της η τουρκική «Hurriyet» τονίζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πλέον μια «μισητή» φιγούρα στην Ελλάδα την οποία οι πολίτες κατηγορούν για τα επίπονα μέτρα λιτότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης