Το Πεκίνο συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του

Το Πεκίνο συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του

Η Κίνα συνεχάρη σήμερα - Δευτέρα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες για την επανεκλογή του

Bridgestone: Από την πίστα στο  δρόμο!
Το Πεκίνο συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του
Η Κίνα συνεχάρη σήμερα - Δευτέρα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες για την επανεκλογή του και εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Τσάβες επανεξελέγη και η Κίνα τον συγχαίρει. Η Κίνα εύχεται στη Βενεζουέλα να έχει νέες επιτυχίες προς την ανάπτυξή της υπό την ηγεσία του προέδρου Τσάβες», δήλωσε ο Χονγκ Λέι εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Τα τελευταία χρόνια η Κίνα και η Βενεζουέλα διατηρούν καλές διμερείς σχέσεις. Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τη Βενεζουέλα για να ενισχύσουμε τις σχέσεις αυτές», πρόσθεσε ο Χονγκ.
Κλείσιμο

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έχουν παρουσιάσει πρόσφατα ιδιαίτερη ανάπτυξη. Η Βενεζουέλα προσφέρει στην Κίνα 640.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, 264.000 εκ των οποίων για την αποπληρωμή του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων που έχει λάβει από το Πεκίνο.

Τον Σεπτέμβριο, η Βενεζουέλα και η κινεζική κρατική εταιρεία Citic Group κατέληξαν σε μια συμφωνία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή Λας Κριστίνας και για την χαρτογράφηση των αποθεμάτων των μεταλλείων της Βενεζουέλας.

Ο Τσάβες προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα για να μειώσει την οικονομικής της εξάρτηση από τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης