ΗΠΑ: Μολυσμένο φάρμακο υπεύθυνο για τα θανατηφόρα κρούσματα μηνιγγίτιδας

ΗΠΑ: Μολυσμένο φάρμακο υπεύθυνο για τα θανατηφόρα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που χορηγούνταν για τη θεραπεία πόνων στην πλάτη είναι η αιτία της επιδημίας μηνιγγίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Κοινή συνάντηση γ.γ. ΟΗΕ με Χριστόφια-Ταλάτ
ΗΠΑ: Μολυσμένο φάρμακο υπεύθυνο για τα θανατηφόρα κρούσματα μηνιγγίτιδας
Μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που χορηγούνταν για τη θεραπεία πόνων στην πλάτη είναι η αιτία της επιδημίας μηνιγγίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με όσους υποβλήθηκαν στη θεραπεία αυτή σε 23 Πολιτείες, ώστε να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα.

Η περίοδος επώασης είναι αρκετά μεγάλη και για τον λόγο αυτό πρέπει να εξεταστούν όλοι όσοι πήραν το συγκεκριμένο φάρμακο από την 1η Ιουλίου και ύστερα.

Τα περισσότερα κρούσματα (29) εντοπίστηκαν στο Τενεσί, όπου τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί που χορηγούσαν τις συγκεκριμένες ενέσεις στεροειδών δεν είχαν τρόπο να διαπιστώσουν το πρόβλημα.

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές εντόπισαν έναν μολυσματικό παράγοντα σε δείγμα του φαρμάκου, που παρασκευάζεται από την εταιρία New England Compounding Center, με έδρα τη Μασαχουσέτη. Η εταιρία απέσυρε όλα της τα προϊόντα και διέκοψε τη λειτουργία της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης