Οξύνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ιαπωνίας για τα νησιά

Οξύνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ιαπωνίας για τα νησιά

«Δεν θα δεχτούμε κανένα συμβιβασμό», διαμηνύει ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γιοσιχίκο  Νόντα…

Οξύνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ιαπωνίας για τα νησιά
Τους τόνους ανέβασε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναφορικά με  την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο ασιατικών γιγάντων (Ιαπωνία – Κίνα) για τα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Κίνα.  

«Δεν θα δεχτούμε κανένα συμβιβασμό», διαμηνύει ο Γιοσιχίκο  Νόντα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη,  ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση του Πεκίνου την αδιάλλακτη στάση της ιαπωνικής κυβέρνησης για το θέμα των «Ιμίων» της Ασίας. 
Κλείσιμο

Ο Νόντα επεσήμανε επίσης ότι η Κίνα έχει κατανοήσει εσφαλμένα τα ζητήματα που διακυβεύονται και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των ιαπωνικών συμφερόντων στην Κίνα. 

Λίγες ημέρες, πριν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι, σε περίπτωση που διαρραγούν οι οικονομικές σχέσεις Ιαπωνίας – Κίνας, θα υπάρξει πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία. 

Από την πλευρά της η Κίνα κατηγορεί την Ιαπωνία για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας την ώρα που ο αντιπρόεδρος της χώρας , σε μία προσπάθεια νε ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα , υποστηρίζει στόχος της κυβέρνησης του Πεκίνου είναι οι καλές σχέσεις με τους ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης