Συριακά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Ιράκ

Συριακά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Ιράκ

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν σήμερα, Πέμπτη, τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσουν τη μεθοριακή πόλη Μπουκάμαλ,

Συριακά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο του  Ιράκ
Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν σήμερα, Πέμπτη, τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσουν τη μεθοριακή πόλη Μπουκάμαλ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφεραν σήμερα Ιρακινοί αξιωματούχοι.

«Συριακά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο του Ιράκ γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και παρέμειναν εκεί επί 15 λεπτά. Στόχευαν την Μπουκάμαλ που βρίσκεται στο συριακό έδαφος», είπε ένας αντισυνταγματάρχης της μεθοριακής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου διοίκησης της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό όμως απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος της πόλης Κάιμ που βρίσκεται απέναντι από την Μπουκάμαλ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, είπε ότι η συριακή πόλη όντως βομβαρδίστηκε αλλά «κανένα αεροπλάνο δεν μπήκε στο Ιράκ, όλα έγιναν στη συριακή πλευρά».

Η Μπουκάμαλ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα στα χέρια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης