Πέθανε ο άνθρωπος που ικέτευε για ευθανασία

Πέθανε ο άνθρωπος που ικέτευε για ευθανασία

Συγκλονιστικό το τελευταίο του μήνυμα στο Twitter - «Εφυγε» από πνευμονία

Σε «κλοιό» γρίπης η Ζάκυνθος
Πέθανε ο άνθρωπος που ικέτευε για ευθανασία
Αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που μία είδηση που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου μπορεί να κάνει πολλούς να χαμογελάσουν. Και αυτό γιατί ο Tony Nicklinson, ο άνθρωπος που έδωσε αγώνα για να τερματίσει τη ζωή του, τελικά λυτρώθηκε.

Ο 58χρονος που έπειτα από εγκεφαλικό είχε μείνει παράλυτος με σύνδρομο «locked-in» άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μία εβδομάδα αφότου είχε χάσει τη δίκη για να του επιτραπεί το δικαίωμα στην ευθανασία.

Ο Tony Nicklinson έπαθε πνευμονία για την οποία δεν ήθελε θεραπεία, ενώ επί πολλές ημέρες δεν είχε δεχτεί ούτε να φάει. Η σύζυγός του Jane και οι κόρες του Lauren και Beth ήταν συνεχώς στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ζήτησε από την οικογένεια να ανεβάσει ένα τελευταίο μήνυμά του στο Twitter που προδίδει το μεγαλείο της ψυχής του: «Αντίο κόσμε, η ώρα έφτασε. Διασκέδασα!».

Κλείσιμο
Όπως είπαν οι δικοί του, ο Tony είχε αποφασίσει να πεθάνει από την πείνα σε αντίδραση στην απόφαση του δικαστηρίου, αλλά τελικά τον πρόλαβε η πνευμονία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο κοντά στη δικαστική προσπάθειά του να τερματίσει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης