Ν. Αφρική: Διορία 15 ωρών έδωσε η Lonmin στους μεταλλωρύχους

Ν. Αφρική: Διορία 15 ωρών έδωσε η Lonmin στους μεταλλωρύχους

H εταιρεία Lonmin, η οποία εκμεταλλεύεται το μεταλλείο λευκόχρυσου στην Μαρικάνα, όπου 34 απεργοί έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη σε συγκρούσεις με την αστυνομία,  έδωσε διορία ως το πρωί της Τρίτης για να επιστρέψουν στις θέσεις τους στην μονάδα

Ν. Αφρική: Διορία 15 ωρών έδωσε η Lonmin στους μεταλλωρύχους
H εταιρεία Lonmin, η οποία εκμεταλλεύεται το μεταλλείο λευκόχρυσου στην Μαρικάνα, όπου 34 απεργοί έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη σε συγκρούσεις με την αστυνομία,  έδωσε διορία ως το πρωί της Τρίτης στις 08:00 ώρα Ελλάδας (07:00 τοπική) για να επιστρέψουν στις θέσεις τους στην μονάδα, προειδοποιώντας ότι "όσοι απεργοί δεν προσέλθουν θα απολυθούν".

Αυτό δήλωσε ένα στέλεχος της διοίκησης της επιχείρησης, ο Μ. Μονρό, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, που δόθηκε τέσσερα εικοσιτετράωρα αφότου από πυρά αστυνομικών 34 συνολικώς απεργοί έχασαν τη ζωή τους στους χώρους του ορυχείου Μαρικάνα.

Ο Μονρό ενημέρωσε ότι έχει επαφές με την ηγεσία του ισχυρού συνδικάτου NUM. Αποσαφήνισε ότι δεν είχε επαφές με την ηγεσία του συνδικάτου AMCU, τα μέλη του οποίου απεργούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης