Ο Τζέιμς Χολμς γίνεται είδωλο για έφηβους Αμερικανούς

Ο Τζέιμς Χολμς γίνεται είδωλο για έφηβους Αμερικανούς

Οι «Holmies» φορούν τα ρούχα που αγαπούσε, πίνουν το κρύο ρόφημα που συνήθιζε να απολαμβάνει, ζωγραφίζουν σκίτσα με πορτοκαλί μαλλιά, του γράφουν γράμματα λατρείας και υπόσχονται αιώνια αγάπη…

Αλλάζει η διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο
Ο Τζέιμς Χολμς γίνεται είδωλο για έφηβους Αμερικανούς
Φορούν τα ρούχα που αγαπούσε, πίνουν το κρύο ρόφημα που συνήθιζε να απολαμβάνει, ζωγραφίζουν σκίτσα με πορτοκαλί μαλλιά, του γράφουν γράμματα λατρείας και υπόσχονται αιώνια αγάπη… Δεν πρόκειται για θαυμαστές κάποιου σταρ του Χόλιγουντ αλλά για τους «Holmies», τους εκατοντάδες έφηβους Αμερικανούς που είναι φανατικοί οπαδοί του δολοφόνου Τζέιμς Χολμς ο οποίος έσπειρε τον θάνατο όταν εισέβαλε σε κινηματογράφο που πρόβαλε την ταινία «Dark Knight» πυροβολώντας αδιακρίτως στο πλήθος.

Οι «Holmies» για να αποδείξουν την αρρωστημένη αγάπη τους στον Χολμς ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο Διαδίκτυο ντυμένοι πάντα με καρό φανελένια πουκάμισα, που λέγεται ότι φορούσε κάτω από τη στολή του την ώρα του μακελειού, και μοιράζονται αγωνίες με άλλους φανατικούς οπαδούς. Ενας από αυτούς μάλιστα εκφράζει το άγχος του γύρω από το περιεχόμενο επιστολής που θέλει να στείλει στον Χολμς «μόλις τέλειωσα το γράμμα μου. Σκέφτηκα πολλές ερωτήσεις που ήθελα να του κάνω. Τον ρώτησα λοιπόν αν θα μετενσαρκωνόταν και επέστρεφε ως ποτό, τι ποτό θα ήθελε να είναι».

Αλλοι πάλι, προφανώς στο ίδιο επίπεδο παραφροσύνης με τον προηγούμενο, αναρτούν σκίτσα του δολοφόνου και του γράφουν μηνύματα αιώνιας αγάπης, ενώ πολλά κορίτσια τον αποκαλούν «χαριτωμένο» και «καυτό». «Πόσοι με κατακρίνουν επειδή βρίσκω τον Τζέιμς Χολμς καυτό; Θέλω να του γράψω γράμμα.», γράφει χρήστης με το όνομα Χένρι Βαλεντάιν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ψυχολόγους η τάση ανθρώπων να έλκονται σεξουαλικά και να ερωτεύονται δολοφόνους δεν είναι σπάνια, καθώς υποφέρουν από υβριστοφιλία ή διαφορετικά από το σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που έπειτα από ειδεχθή εγκλήματα όπως για παράδειγμα αυτό του Αντερς Μπρέιβικ στην Ουτόγια ή τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν είτε να μιμηθούν είτε να δείξουν τον θαυμασμό τους στους διαταραγμένους δράστες.

Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν μέσα σε μόλις λίγες ώρες από το μακελειό στο Κολοράντο άνοιξαν δεκάδες σελίδες υπέρ του Χολμς στο Facebook, στις οποίες ο 24χρονος περιγράφεται ως «παρεξηγημένος άνθρωπος», «διασκεδαστής» και «μονάρχης»!
 
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης