Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών - στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών - στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα

Οι δυνάμεις ασφαλείας «καταδίωξαν τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες» σε χωριά και αγροκτήματα στο Μπλίνε, το Μπιλόνε και την Καφρούμα

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών - στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα
Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των Σύρων ανταρτών σημειώθηκαν σήμερα, Κυριακή, σε πολλά σημεία της επαρχίας Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δυνάμεις ασφαλείας «καταδίωξαν τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες» σε χωριά και αγροκτήματα στο Μπλίνε, το Μπιλόνε και την Καφρούμα. Το πρακτορείο κάνει λόγο για «μεγάλες απώλειες» από την πλευρά των ανταρτών, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν επίσης «αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αυτόματα πολυβόλα και άλλα όπλα».

Μάχες με «τρομοκράτες» σημειώθηκαν επίσης σε αγροκτήματα γύρω από την πόλη Ιντλίμπ και το χωριό Κουρίν.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι Σύροι συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» από τη γειτονική Τουρκία στο Ιντλίμπ. «Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του Άιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος», αναφέρει.

Από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού έχουν ενταθεί καθώς η Τουρκία ζητά να σταματήσει η καταστολή και προσέφερε καταφύγιο στους λιποτάκτες που εντάχθηκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει «την εγκατάσταση τρομοκρατικών πυρήνων κοντά στα σύνορα». Η Άγκυρα κατηγορεί συγκεκριμένα την Δαμασκό ότι διευκολύνει τους αυτονομιστές Κούρδους του ΡΚΚ να εγκατασταθούν στην περιοχή.

«Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την Αλ Κάιντα ή το ΡΚΚ, θεωρούμε ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας και διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε κάθε μέτρο» πρόσθεσε ο Νταβούτογλου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης