Μειώθηκαν οι επιθέσεις πειρατών το 2012

Μειώθηκαν οι επιθέσεις πειρατών το 2012

Αισθητά μειωμένες οι επιθέσεις των σύγχρονων πειρατών το α’ εξάμηνο της χρονιάς – Παραμένουν πάντα μάστιγα για την εμπορική ναυτιλία

Επίθεση Μπατζελή από τις Βρυξέλλες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το αγροτικό
 Μειώθηκαν οι επιθέσεις πειρατών το 2012
Μειώθηκαν οι επιθέσεις των σύγχρονων πειρατών το α’ εξάμηνο του 2012 που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για την εμπορική ναυτιλία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, το α’ εξάμηνο του 2012 σημειώθηκαν 177 πειρατικές επιθέσεις έναντι 266 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βασική αιτία είναι η μειωμένη απόδοση των Σομαλών πειρατών! Το α’ εξάμηνο του 2012 οι σομαλικές πειρατικές επιθέσεις ήταν 69 έναντι 163 το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Επίσης, κατέλαβαν λιγότερα πλοία, 13 έναντι 21 πέρυσι το α’ εξάμηνο. Παρ’ όλα αυτά οι Σομαλοί παραμένουν η σοβαρότερη απειλή για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Κατελήφθησαν 20 πλοία παγκοσμίως και 334 ναυτικοί πιάστηκαν όμηροι. Στις 30 Ιουνίου 2012 Σομαλοί πειρατές κρατούν 11 πλοία και 218 ναυτικούς, εκ των οποίων 44 φυλάσσονται σε άγνωστη τοποθεσία. Το τραγικό είναι ότι τέσσερα μέλη πληρωμάτων σκοτώθηκαν.

Κλείσιμο
 Σε 80 ακόμη σκάφη έκαναν ρεσάλτο οι πειρατές χωρίς να καταφέρουν να τα καταλάβουν, σε 25 έπεσαν πυροβολισμοί και σε 52 έγινε απόπειρα κατάληψής τους.

Η σοβαρή ναυτική παρουσία πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ αποθαρρύνει τους πειρατές.  

Στη Νιγηρία υπό ομηρία είναι 61 ναυτικοί ενώ τρία πλοία έχουν καταληφθεί. Σε επτά πλοία έγινε ρεσάλτο, σε έξι έπεσαν πυροβολισμοί και σε ένα έγινε απόπειρα κατάληψης.

Σε άλλα μέρη του κόσμου οι επιθέσεις φέρνουν στην κορυφή την Ινδονησία με το 20% της πειρατικής… πίτας. Έγιναν 32 επιθέσεις έναντι 21 πέρυσι την ίδια περίοδο.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης