Η Γαλλία ανησυχεί για την κατάσταση στο Χαλέπι

Η Γαλλία ανησυχεί για την κατάσταση στο Χαλέπι

Η Γαλλία «ανησυχεί πάρα πολύ όσον αφορά στις πληροφορίες που έρχονται» από το Χαλέπι

Η Γαλλία ανησυχεί για την κατάσταση στο Χαλέπι
Η Γαλλία «ανησυχεί πάρα πολύ όσον αφορά στις πληροφορίες που έρχονται» από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, και ζητεί «να σταματήσει η βία και η χρήση βαρέων μέσων (σ.σ. όπλων) από το καθεστώς» της χώρας, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Εντωμεταξύ, ελικόπτερα των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισαν σήμερα συνοικίες του Χαλεπίου, την ώρα που στρατεύματα συγκεντρώνονται στα περίχωρα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας ενόψει μιας κρίσιμης μάχης ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ανταρτών.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την Πέμπτη φόβους για μια σφαγή στο Χαλέπι, αποκλείοντας ωστόσο για άλλη μια φορά την στρατιωτική επιλογή.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα ένας βουλευτής του Χαλεπίου, ο Ίχλας Μπαντάουϊ, αυτομόλησε και μετέβη στην Τουρκία μαζί με τα έξι παιδιά του, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση.

Ο αυξανόμενος αριθμός των αυτομολήσεων «δείχνει σε ποιο βαθμό το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται σε απόγνωση», σημείωσε ο Βαλερό.

Παράλληλα η Ιταλία ζήτησε σήμερα, Παρασκευή, την άσκηση «της μέγιστης πίεσης» στο καθεστώς του Άσαντ, για να αποφευχθεί μια σφαγή στο Χαλέπι.

«Θα πρέπει όλος ο κόσμος να αυξήσει στο μέγιστο την πίεση στον Άσαντ για να αποφευχθεί μια νέα σφαγή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι, εκφράζοντας πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία για την «τεταμένη» κατάσταση στο Χαλέπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης