Μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία κατά των μέτρων λιτότητας

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία κατά των μέτρων λιτότητας

Πάρα πολύ μεγάλη υπήρξε απόψε η ανταπόκριση από τους πολίτες, στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών για μαζική κινητοποίηση τόσο στη Μαδρίτη....

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία κατά των μέτρων λιτότητας
Πάρα πολύ μεγάλη υπήρξε απόψε η ανταπόκριση από τους πολίτες, στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών για μαζική κινητοποίηση τόσο στη Μαδρίτη όσο και στην επαρχία, κατά των μέτρων οικονομικής λιτότητας που εξήγγειλε πρόσφατα η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι : ιδίως, αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε όλη τη δημόσια διοίκηση, ώστε να εξοικονομηθούν σταδιακά στον νέο κρατικό προϋπολογισμό περίπου 65 δισ.ευρώ.

Η διαδήλωση στη Μαδρίτη, που όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου «είχε πάρα πολύ μεγάλη λαϊκή συμμετοχή"-επρόκειτο για 'ανθρωποθάλασσα-», έγινε με το σύνθημα : «Η κυβέρνηση επιθυμεί στη χώρα να υπάρξουν ερείπια πρέπει, λοιπόν, να την εμποδίσουμε».

Υπενθυμίζεται, ότι το ίδιο συνδικαλιστικό κάλεσμα για λαϊκές κινητοποιήσεις, εναντίον των κυβερνητικών μέτρων οικονομικής λιτότητας, ισχύει σήμερα για ογδόντα (80) πόλεις, σε όλη την Ισπανία.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης