«Σενάριο φρίκης» Γερμανών οικονομολόγων για το ευρώ

«Σενάριο φρίκης» Γερμανών οικονομολόγων για το ευρώ

 Φοβούνται επιστροφή στο … μάρκο και κατάρρευση των γερμανικών εξαγωγών – Ζητούν άμεση στήριξη των προβληματικών ευρωπαϊκών οικονομιών – Μπάφετ: «Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει ευρώ»

«Σενάριο φρίκης» Γερμανών οικονομολόγων για το ευρώ
Στο «σενάριο φρίκης» της κατάρρευσης του ευρώ και των συνεπειών που θα έχει η ενδεχόμενη επιστροφή στο μάρκο αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Φιλοξενώντας δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών επιχειρηματιών, όπως του Προέδρου της Συνομοσπονδίας των Γερμανών Εργοδοτών «BDA» Dieter Hundt και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, οι οποίοι προβλέπουν κατάρρευση της εξαγωγικής βιομηχανίας, η γερμανική εφημερίδα τονίζει την ανάγκη άμεσης στήριξης των προβληματικών ευρωπαϊκών οικονομιών.  

«Μια ενδεχόμενη επιστροφή στο μάρκο θα προκαλέσει σημαντική ανατίμηση του νομίσματος που μπορεί να καταστρέψει το γερμανικό θαύμα των εξαγωγών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Norbert Reithofer Διευθύνων Σύμβουλος της BMW.  
Κλείσιμο

Αυτό που βρίσκεται μπροστά μας είναι ο κίνδυνος- αν δεν ξεπεραστεί η κρίση- να έχουμε ένα συνδυασμό οικονομικής και τραπεζικής κρίσης, καθώς και μια τεράστια κρίση χρέους», δήλωσε ο  Πρόεδρος του «BDA» Dieter Hundt και τόνισε πως «τότε δεν θα έχουμε μια οικονομική κρίση αλλά μια δομική κρίση του ίδιου του οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα. Αν καίγεται το σπίτι σου πρέπει να δράσεις και όχι να φιλοσοφείς».  

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW υποστηρίζει πως όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους το ταχύτερο δυνατόν ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της κρίσης. Συμφωνά με τον ίδιο οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να επιδείξουν δημοσιονομική πειθαρχία αλλιώς σε μερικά χρόνια θα βρεθεί η Ευρώπη στην ίδια κατάσταση.  

Την ίδια στιγμή ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett, μιλώντας στο CNBC εξέφρασε το φόβο του πως το ευρώ ενδέχεται να μην υπάρχει σε 10 χρόνια. "Σε 10 χρόνια η Ευρώπη ενδέχεται να λειτουργεί καλύτερα. Σήμερα πάντως φαίνεται καθαρά πως δεν έχει τις σωστές απαντήσεις στην κρίση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Buffett


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης