Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

«Είχα θεϊκή προστασία», λέει ο Φραντσέσκο Σκετίνο

F1 – Ferrari: O διπλός διαχύτης μας κόστισε φέτος!
Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia
Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους σαράντα επιβάτες, αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα πρόκειται να δοθεί απόψε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Canale 5 τμήμα ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο Σκετίνο κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Σε απόσπασμα αυτών των σημειώσεων που μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο καπετάνιος, που έφυγε πρώτος μόλις το πλοίο προσέκρουσε αφήνοντας αβοήθητους τους περίπου 5.000 επιβάτες, υποστηρίζει ότι είχε θεϊκή προστασία πάνω του μια και «το χέρι του Θεού ακούμπησε το κεφάλι μου» την ώρα που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

«Είχα ένστικτο και έσωσα ζωές. Αν είχα συνεχίσει τη ρότα θα είχα χτυπήσει τον ύφαλο με την πλώρη. Θα μιλούσαμε για εκατόμβη. Με κατηγόρησαν ότι είχα παραισθήσεις και ότι ξαφνικά έστριψα το τιμόνι προς τα αριστερά. Δεν ήταν παραισθήσεις. Ηταν το ένστικτό μου, το επάγγελμά μου, το ότι γνώριζα καλά τη θάλασσα», συνεχίζει το απόσπασμα που πρόκειται να προκαλέσει τουλάχιστον οργή στους συγγενείς των θυμάτων.

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης