Συνεχίζονται οι «υποκλίσεις» κρουαζιερόπλοιων κοντά στο νησί Τζίλιο

Συνεχίζονται οι «υποκλίσεις» κρουαζιερόπλοιων κοντά στο νησί Τζίλιο

Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia σε ύφαλο ενώ προσπαθούσε μια από τις συνηθισμένες διαφημιστικές «υποκλίσεις» στο νησί Τζίλιο που στοίχισε τη ζωή σε 40 επιβάτες κι όμως δεν φαίνεται να δίνεται τέλος σε αυτή την επικίνδυνη συνήθεια

Συνεχίζονται οι «υποκλίσεις» κρουαζιερόπλοιων κοντά στο νησί Τζίλιο
Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia σε ύφαλο ενώ προσπαθούσε μια από τις συνηθισμένες διαφημιστικές «υποκλίσεις» στο νησί Τζίλιο που στοίχισε τη ζωή σε 40 επιβάτες κι όμως δεν φαίνεται να δίνεται τέλος σε αυτή την επικίνδυνη συνήθεια.

Αλλα δύο κρουαζιερόπλοια πέρασαν εξαιρετικά κοντά στο Ραβέλο και την κοσμοπολίτικη ακτή του Αμάλφι, εκτελώντας διπλή υπόκλιση και μπορεί το θέαμα που απολαμβάνουν οι επιβάτες και όσοι βρίσκονται στην ξηρά να είναι ξεχωριστό, όμως ξυπνά αναμνήσεις που προκαλούν ανατριχίλα.

Παρόλα αυτά οι καπετάνιοι των δύο πλοίων με εκατοντάδες επιβάτες στο καθένα, φαίνεται πως ξέχασαν το τραγικό δυστύχημα και εκτέλεσαν όπως προστάζει η καθιερωμένη πρακτική τις υποκλίσεις τους, που παραπέμπουν στον χαιρετισμό των ναυτικών στην στεριά.

Κλείσιμο
Σχετικά μάλιστα με την διπλή υπόκλιση ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης, Ενρίκο Ρόσι σχολίασε «αναρωτιέμαι αν το ναυάγιο στο νησί Τζίλιο μας δίδαξε κάτι. Δείτε σε πόση απόσταση πέρασαν αυτά τα δύο κρουαζιερόπλοια από την ακτή Αμάλφι. Είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι στην ρότα και πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εκτελούν τέτοιες πορείες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης