Ιαπωνία : Επαναλειτουργία πυρηνικών σταθμών

Ιαπωνία : Επαναλειτουργία πυρηνικών σταθμών

Σε λειτουργία- εν μέσω διαμαρτυριών- τέθηκε ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Όι στη δυτική Ιαπωνία, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε πέρσι στη Φουκουσίμα.

Ντέρμπι Μίλαν – Ίντερ για… Νίνη!
Ιαπωνία : Επαναλειτουργία πυρηνικών σταθμών
Σε λειτουργία- εν μέσω διαμαρτυριών- τέθηκε ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Όι στη δυτική Ιαπωνία, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε πέρσι στη Φουκουσίμα. Παρά τις  μαζικές διαδηλώσεις, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να αναθεωρήσει την απόφασή της καθώς θεωρεί ότι χωρίς τους πυρηνικούς σταθμούς, θα υπάρξουν εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

Τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η πυρηνική ενέργεια είναι αναγκαία για την οικονομία της χώρας

Σημειώνεται ότι οι συνολικά 50 πυρηνικοί σταθμοί στην Ιαπωνία είχαν διακόψει τη λειτουργία τους μετά το τσουνάμι και τραγικό δυστύχημα σε σταθμό της Φουκουσίμα, το Μάρτιο του 2011. Το ατύχημα θεωρείται από τα χειρότερα που έχουν σημειωθεί μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986.

Κλείσιμο

Η διαχειρίστρια εταιρία Kansai Electric Power Co. Ltd. άρχισε την πολύωρη διαδικασία για να θέσει ξανά σε λειτουργία τον αντιδραστήρα νούμερο 3 του πυρηνικού σταθμού του Όι, το βράδυ της Κυριακής, παρότι γύρω από τις εγκαταστάσεις είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές. «Είναι ψέμα ότι η πυρηνική ενέργεια είναι καθαρή», υποστήριξε ένας από αυτούς. «Έχοντας βιώσει τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, πώς μπορεί η Ιαπωνία να θέλει την πυρηνική ενέργεια;» Αίτημα να μην επαναλειτουργήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια στη χώρα έχουν υπογράψει 7,5 εκατομμύρια Ιάπωνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης