ΟΗΕ: "Χρήση οβίδων πυροβολικού και αρμάτων μάχης στη Χούλα"

ΟΗΕ: "Χρήση οβίδων πυροβολικού και αρμάτων μάχης στη Χούλα"

'Οπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ...

ΟΗΕ: "Χρήση οβίδων πυροβολικού και αρμάτων μάχης στη Χούλα"
Οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία επιβεβαίωσαν ότι οβίδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης χρησιμοποιήθηκαν εναντίον κατοικημένης περιοχής της πόλης Χούλα στη Συρία, όπου τουλάχιστον 108 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επιστολή του Μπαν, την οποία έχει στην κατοχή του το Ρόιτερς, αναφέρει ότι οι παρατηρητές «είδαν τις σορούς των νεκρών και επιβεβαίωσαν από μια εξέταση των πυρομαχικών ότι οβίδες του πυροβολικού και αρμάτων μάχης ερίφθησαν σε κατοικημένη συνοικία».
Κλείσιμο

Ο Μπαν επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί βαρέα όπλα σε κατοικημένες περιοχές, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευθεί η Δαμασκός.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι παρατηρητές του ΟΗΕ είδαν σημάδια από τραύματα από όπλα σε κάποιες από τις σορούς, γεγονός που ενδέχεται να συνηγορεί με τις εξ επαφής δολοφονίες για τις οποίες έκανε λόγο νωρίτερα ο αναπληρωτής ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ Ιγκόρ Πάνκιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης