Συρία: Προς αποδέσμευση από το σχέδιο Ανάν

Συρία: Προς αποδέσμευση από το σχέδιο Ανάν

«Ανακοινώνουμε ότι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν λάβει έκτακτες αποφάσεις για την προστασία των αμάχων, το σχέδιο 'Αναν θα πάει στην κόλαση», αναφέρει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός σε ανακοίνωσή του...

Συρία: Προς αποδέσμευση από το σχέδιο Ανάν
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελείται κυρίως από λιποτάκτες, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα δεσμεύεται από το σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι 'Αναν παρά μόνο αν ο ΟΗΕ βρει άμεσα μια λύση για να τερματιστεί η βία του καθεστώτος εναντίον των αμάχων.

«Ανακοινώνουμε ότι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν λάβει έκτακτες αποφάσεις για την προστασία των αμάχων, το σχέδιο 'Αναν θα πάει στην κόλαση», αναφέρει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός σε ανακοίνωσή του.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις της πόλης Χούλα, στην επαρχία Χομς, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 32 παιδιά, σύμφωνα με τους παρατηρητές του ΟΗΕ.

Νωρίτερα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είχε καλέσει «τις φίλιες χώρες» να διεξάγουν «εναέριες επιδρομές» εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ μετά το «έγκλημα» της Χούλα.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει δεσμευθεί να τηρήσει την κατάπαυση πυρός, όπως προβλέπει το σχέδιο 'Αναν, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από τις 12 Απριλίου, όμως παραβιάζεται συνεχώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης