Οι Ρώσοι ανοίγουν τις offshore εταιρείες στην Κύπρο

Οι Ρώσοι ανοίγουν τις offshore εταιρείες στην Κύπρο

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή για την Οικονομία και τις Αγορές θα γνωρίζει σύντομα τους ιδιοκτήτες των ρωσικών εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και θα λάβει όλες τις σχετικές εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα την τελευταία μέρα της επίσκεψης το

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή για την Οικονομία και τις Αγορές θα γνωρίζει σύντομα τους ιδιοκτήτες των ρωσικών εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και θα λάβει όλες τις σχετικές εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα την τελευταία μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημ. Χριστόφια και πλέον οι ρωσικές αρχές θα ανακαλύψουν αυτούς που αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους μέσω των offshore.

Με τη συμφωνία οι δύο πλευρές θα μπορούν παρέχουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για κάθε έρευνα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, παραβίασης των νόμων και χειραγώγησης των τιμών.

Άπειρες ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν offshore σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους και οι περισσότερες απ’ αυτές βρίσκονται στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων επιχειρήσεων Itera, Norilsk Nickel, Rostelekom, Globaltrans, KamAz, TGK-4, Troika Dialog κ.ά.

Επίσης, χρηματιστηριακές εταιρείες όπως οι Renaissance Capital, BKS, Otkrytie και πολλοί μπρόκερς συναλάσσονται με το ρωσικό χρηματιστήριο μέσω  Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε επενδύσεις στη Ρωσία με 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οι ρωσικές επιχειρήσεις έστειλαν στην Κύπρο 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την Άνοιξη του 2002 οι ρωσικές αρχές μπορούσαν να γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες των Κυπριακών offshore που πραγματοποιούσαν επενδύσεις στη Ρωσία και με τη χθεσινή συμφωνία το ίδιο θα ισχύει για τους Ρώσους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας είναι το ξεπέρασμα των νομικών κενών και το ουσιαστικό κλείσιμο πολλών «παραθύρων» που έχουν επινοηθεί εδώ και χρόνια.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mei_09

Ήταν μία αδύναμη Σύνοδος Κορυφής, αλλά η «γλώσσα» του σώματος της Τερέζα Μέι ήταν καλύτερη - Σήμερα οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν για την πολιτική ασύλου και την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

abo_09

Την Τετάρτη το βράδυ το κοινοβούλιο της πιο συντηρητικής πολιτείας της Αυστραλίας ψήφισε με 50 ψήφους υπέρ έναντι 41 κατά το νομοσχέδιο που επιτρέπει στις γυναίκες να προχωρούν στη διακοπή της κύησής τους ως τις 22 εβδομάδες 

Khashoggi_arthroo1

Ο Μεσάλ Σαάντ Αλμποστάνι, ένας από τους υπόπτους της στυγνής δολοφονίας, σιώπησε με ιδιαίτερα «βολικό» τρόπο για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας - Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Τζαμάλ Κασόγκι ακούγοντας μουσική - Δείτε φωτογραφίες του «Δρ. Θανάτου»

18