Οι Ρώσοι ανοίγουν τις offshore εταιρείες στην Κύπρο

Οι Ρώσοι ανοίγουν τις offshore εταιρείες στην Κύπρο

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή για την Οικονομία και τις Αγορές θα γνωρίζει σύντομα τους ιδιοκτήτες των ρωσικών εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και θα λάβει όλες τις σχετικές εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα την τελευταία μέρα της επίσκεψης το

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή για την Οικονομία και τις Αγορές θα γνωρίζει σύντομα τους ιδιοκτήτες των ρωσικών εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και θα λάβει όλες τις σχετικές εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα την τελευταία μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημ. Χριστόφια και πλέον οι ρωσικές αρχές θα ανακαλύψουν αυτούς που αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους μέσω των offshore.

Με τη συμφωνία οι δύο πλευρές θα μπορούν παρέχουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για κάθε έρευνα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, παραβίασης των νόμων και χειραγώγησης των τιμών.

Άπειρες ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν offshore σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους και οι περισσότερες απ’ αυτές βρίσκονται στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων επιχειρήσεων Itera, Norilsk Nickel, Rostelekom, Globaltrans, KamAz, TGK-4, Troika Dialog κ.ά.

Επίσης, χρηματιστηριακές εταιρείες όπως οι Renaissance Capital, BKS, Otkrytie και πολλοί μπρόκερς συναλάσσονται με το ρωσικό χρηματιστήριο μέσω  Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε επενδύσεις στη Ρωσία με 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οι ρωσικές επιχειρήσεις έστειλαν στην Κύπρο 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την Άνοιξη του 2002 οι ρωσικές αρχές μπορούσαν να γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες των Κυπριακών offshore που πραγματοποιούσαν επενδύσεις στη Ρωσία και με τη χθεσινή συμφωνία το ίδιο θα ισχύει για τους Ρώσους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας είναι το ξεπέρασμα των νομικών κενών και το ουσιαστικό κλείσιμο πολλών «παραθύρων» που έχουν επινοηθεί εδώ και χρόνια.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

french_police

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 66.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Γαλλία, έναντι 126.000 το περασμένο Σάββατο - Μόνο 2.200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, έναντι 10.000 την περασμένη εβδομάδα - 104 συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα

1
britain_kate

Είναι μόλις 8 μηνών και για πρώτη φορά ποζάρει στη χριστουγεννιάτικη κάρτα μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του - Ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν για τη δική τους ευχητήρια κάρτα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τη δεξίωση του γάμου τους

german

Πολλά γερμανικά εστιατόρια περιορίζουν το ωράριο λειτουργίας τους διότι, παρά τη ζήτηση, δεν βρίσκουν σερβιτόρους και μάγειρες. Μήπως οι απολαβές είναι υπερβολικά χαμηλές και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κίνητρο;

4