Ο Πούτιν υπόσχεται να σώσει «50 εκατομμύρια ζωές»

Ο Πούτιν υπόσχεται να σώσει «50 εκατομμύρια ζωές»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υπόσχεται σε άρθρο του ότι θα καταπολεμήσει το δημογραφικό πρόβλημα της μείωσης του ρωσικού πληθυσμού

Ο Πούτιν υπόσχεται να σώσει «50 εκατομμύρια ζωές»
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υπόσχεται σε άρθρο του ότι θα καταπολεμήσει το δημογραφικό πρόβλημα της μείωσης του ρωσικού πληθυσμού και θα σώσει «50 εκατομμύρια ζωές» έως το 2050 με την πολιτική του.

«Σήμερα ζουν στη Ρωσία 143 εκατομμύρια άνθρωποι σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων. Αν οι παρούσες συνθήκες παραμείνουν ίδιες, το 2050 ο πληθυσμός θα είναι 107 εκατομμύρια», γράφει ο Πούτιν σε μακροσκελές άρθρό του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

«Αν καταφέρουμε να καταρτίσουμε και να εφαρμόσουμε μια δραστική πολιτική για την διαφύλαξη του πληθυσμού, ο πληθυσμός της Ρωσίας θα αυξηθεί σε 154 εκατομμύρια κατοίκους. Η ιστορική αξία της δράσης ή της αδράνειάς μας θα είναι συνεπώς 50 εκατομμύρια ζωές σε 40 χρόνια», προσθέτει.

Για το λόγο αυτό, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας υπόσχεται υψηλότερα οικογενειακά επιδόματα και μια μεταναστευτική πολιτική που θα επιτρέψει τον επαναπατρισμό 300.000 ανθρώπων το χρόνο, δηλαδή των Ρώσων που είχαν μεταναστεύσει κατά το παρελθόν ή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Στη Ρωσία ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, και σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat, ο ρυθμός μείωσης θα επιταχυνθεί.
Κλείσιμο

Είναι μια συνέπεια της πτώσης της γεννητικότητας της δεκαετίας του 1990, η οποία θα οδηγήσει τις προσεχείς δεκαετίες στη σταθερή μείωση του αριθμού των Ρώσων που είναι σε ηλικία να αποκτήσουν παιδιά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει από το Δεκέμβριο ένα πρωτοφανές κίνημα αμφισβήτησης από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2000. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι εντείνει τις λαϊκίστικες υποσχέσεις για να ανταποκριθεί στη δυσαρέσκεια.

Ωστόσο παραμένει το μεγάλο φαβορί των εκλογών του Μαρτίου, οι οποίες αναμένεται να επιτρέψουν στην επιστροφή του στο Κρεμλίνο, στη ρωσική προεδρία, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για συνταγματικούς λόγους ύστερα από δύο συνεχείς θητείες (2000-2008).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης