Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν βλέπουν αμερικανικά ΜΜΕ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν βλέπουν αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα πιστεύει πως υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν ακόμη και τον Απρίλιο

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν βλέπουν αμερικανικά ΜΜΕ
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα πιστεύει πως υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν ακόμη και τον Απρίλιο για να εμποδίσει την Τεχεράνη να κατασκευάσει μια ατομική βόμβα, έγινε χθες Πέμπτη γνωστό από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η «Ουάσινγκτον Ποστ» ανέφερε αρχικά πως ο Πανέτα ανησυχεί για την αυξανόμενη πιθανότητα να εξαπολύσει το Ισραήλ επίθεση μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Το CNN μετέδωσε ότι επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ο Πανέτα πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο, πριν το Ιράν μπει σ' αυτό που οι Ισραηλινοί περιγράφουν ως 'ζώνη ασυλίας' για να αρχίσει να κατασκευάζει μια πυρηνική βόμβα», έγραψε ο αρθρογράφος της «Ουάσινγκτον Ποστ» Ντέιβιντ Ιγκνάτιους.

«Πολύ σύντομα, φοβούνται οι Ισραηλινοί, οι Ιρανοί θα έχουν αποθηκεύσει αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο σε βαθιές υπόγειες εγκαταστάσεις για να φτιάξουν ένα όπλο -και μόνον οι ΗΠΑ θα μπορούν τότε να τους σταματήσουν στρατιωτικά», έγραψε ο Ιγκνάτιους.

Ο αρθρογράφος δεν επικαλείται πηγή, ενώ ο Πανέτα και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της «Ποστ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης