«Πέφτουν κεφάλια» μετά τα πολύνεκρα επεισόδια σε αγώνα στην Αίγυπτο

«Πέφτουν κεφάλια» μετά τα πολύνεκρα επεισόδια σε αγώνα στην Αίγυπτο

«Παύθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της ομοσπονδίας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι κλήθηκαν να καταθέσουν για τα γεγονότα.....

«Πέφτουν κεφάλια»  μετά τα πολύνεκρα επεισόδια σε αγώνα στην Αίγυπτο
Την παραίτησή του υπέβαλε ο κυβερνήτης του Πορτ Σαΐντ, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 74 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Καμάλ αλ Γκανζούρι ενώπιον του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο έχει συνέλθει εκτάκτως λόγω των επεισοδίων, έκανε δεκτή την παραίτηση.

Παράλληλα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν έπαψε και τη διοίκηση της αιγυπτιακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Κλείσιμο
«Παύθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της ομοσπονδίας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι κλήθηκαν να καταθέσουν για τα γεγονότα.

\Νωρίτερα σήμερα παύθηκε και ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας του Πορτ-Σαΐντ, Ισάμ Σαμάκ, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Σε παράλληλες εξελίξεις, η ΕΕ ζήτησε να ξεκινήσει μία «ανεξάρτητη έρευνα» για να διευκρινιστούν τα αίτια των επεισοδίων.

«Ελπίζω μία άμεση και ανεξάρτητη έρευνα να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον σε ανακοίνωσή της.

«Όπως όλα τα αθλήματα, το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει έντονα πάθη, όμως τα γεγονότα που είδαμε χθες στο στάδιο είναι εντελώς απαράδεκτα», επεσήμανε από τη μεριά της η Ανδρούλα Βασιλείου, Ευρωπαία επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία, τον Αθλητισμό και τη Νεολαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης