Αίγυπτος: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ

Αίγυπτος: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ

Με βάση την τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 74 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός αστυνομικού....

Αίγυπτος: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί, υπό τον πρωθυπουργό Καμάλ αλ -Γκανζούρι, σήμερα Πέμπτη, η αιγυπτιακή κυβέρνηση, προκειμένου να συζητήσει τα αιματηρά γεγονότα στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου, ο αλ - Γκανζούρι "θα διευθύνει την έκτακτη συνεδρίαση, που συγκαλείται για να συζητηθούν τα γεγονότα στο Πορτ Σάϊντ", τα οποία, με βάση την τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 74 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός αστυνομικού.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του, ο αρχιστράτηγος Μοχάμεντ ΧουσεΪν Ταντάουι, σε μία σπάνια δημόσια δήλωση του, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε ότι "τέτοιου είδους γεγονότα μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτά να ξεφύγουν".

Ο αρχιστράτηγος ανακοίνωσε πως οι οικογένειες των θυμάτων θα πάρουν αποζημίωση, τόνισε ότι "Η Αίγυπτος θα είναι σταθερή.... Εάν κάποιοι σχεδιάζουν να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα, δεν θα το επιτύχουν.

Ο καθένας θα κερδίσει ότι του αξίζει", ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει πως η εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας.

Στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για αποφυγή νέων επεισοδίων

Δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάϊντ, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων (Αλ - Μασρί και Αλ-Αχλί) που έπαιζαν λίγο πριν ξεσπάσουν βιαιότητες στο γήπεδο.

"Ο στρατός ανέπτυξε τις δυνάμεις του στο Πορτ Σάϊντ, για να εμποδίσει νέες συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς" μετάδωσε η κρατική τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης