Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Το καλύτερο σούσι στην Ιαπωνία με τόνο αξίας 565.000 ευρώ
Το καλύτερο σούσι στην Ιαπωνία με τόνο αξίας 565.000 ευρώ
Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.
Ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 565.000 ευρώ στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη του κόσμου.
Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.
Στην τιμή των 56,49 εκατομμυρίων γιεν (565.000 ευρώ), πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας, μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρυσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών, δήλωσε ένας υπεύθυνος της ψαραγοράς.
"Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι", δήλωσε ο νικητής της δημοπρασίας Κιγιόσι Κιμούρα.
Στην τιμή αυτή, το κομμάτι του φιλέτου σε σασίμι (ωμό ψάρι) ή σούσι (συνοδευμένο με ξυδάτο ρύζι) θα έπρεπε να διατίθεται για περίπου 5.000 γεν (50 ευρώ) το κομμάτι, όμως ο ιδιοκτήτης του Σούσι Ζανμάι θα το πουλήσει στην κανονική τιμή των 418 γεν (4 ευρώ), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% των ερυθρών τόνων που αλιεύονται στον κόσμο, κυρίως με τη μορφή του σούσι.
Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.
Στην τιμή των 56,49 εκατομμυρίων γιεν (565.000 ευρώ), πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας, μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρυσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών, δήλωσε ένας υπεύθυνος της ψαραγοράς.
"Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι", δήλωσε ο νικητής της δημοπρασίας Κιγιόσι Κιμούρα.
Στην τιμή αυτή, το κομμάτι του φιλέτου σε σασίμι (ωμό ψάρι) ή σούσι (συνοδευμένο με ξυδάτο ρύζι) θα έπρεπε να διατίθεται για περίπου 5.000 γεν (50 ευρώ) το κομμάτι, όμως ο ιδιοκτήτης του Σούσι Ζανμάι θα το πουλήσει στην κανονική τιμή των 418 γεν (4 ευρώ), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% των ερυθρών τόνων που αλιεύονται στον κόσμο, κυρίως με τη μορφή του σούσι.
Όμως ο τόνος ανώτερης ποιότητας εκτιμάται ολοένα και περισσότερο στην Κίνα και η συμμετοχή Κινέζων στις δημοπρασίες ανεβάζει τις τιμές.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα