Βαρύς απολογισμός από τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Βαρύς απολογισμός από τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Νέος απολογισμός των συγκρούσεων, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφάλειας...

Βαρύς απολογισμός από τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο
Νέος απολογισμός των συγκρούσεων, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφάλειας στο Κάιρο, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, κάνει λόγο για "τουλάχιστον δύο νεκρούς και 222 τραυματίες". Αρκετοί διαδηλωτές υπέστησαν κατάγματα.

Έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ διαδηλωτές έριχναν, σποραδικά, βόμβες Μολότοφ και πέτρες, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει από τα τέλη του Νοεμβρίου σκηνές μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Επιδιώκουν ο πρωθυπουργός αλ Γκανζούρι να μην μπορεί να έχει καμία πρόσβαση σε αυτά τα δημόσια κτίρια.
Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός υπήρξε συνεργάτης του ανατραπέντος --την 11η Φεβρουαρίου-- προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, επομένως δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων έδωσε διαταγή "όλοι οι τραυματίες να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα στρατιωτικά νοσοκομεία" στο Κάιρο. Τον Νοέμβριο, 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στην ίδια περιοχή του Καΐρου.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης