Πακιστάν: Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής!

Πακιστάν: Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής!

Η νεαρή κοπέλα που ακολουθούσε το δυτικό τρόπο ζωής είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή της εστία για να σπουδάσει και να ζήσει τον έρωτά της με έναν Βέλγο συνομήλικό της...

Πακιστάν: Σκότωσαν την κόρη τους για λόγους τιμής!
Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Πακιστανών καταδικάστηκαν την Δευτέρα από βελγικό δικαστήριο σε ποινές από 5ετή φυλάκιση μέχρι κάθειρξη 25 ετών για τη δολοφονία της 20χρονης κόρης και αδελφής τους για λόγους "τιμής", καθώς η νεαρή αρνιόταν να παντρευτεί με προξενιό έναν άγνωστό σε αυτήν άνδρα.

Το εφετείο της Μονς επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας.
Κλείσιμο

Ο γιος τους, Μουντουσάρ, μολονότι ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Παράλληλα, μία από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2007 μέσα στο σπίτι της οικογένειας της 20χρονης Σαντία Σεΐχ, στο Σαρλερουά.

Οι γονείς κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτούργοί, αφού διέταξαν τη δολοφονία της νεαρής Σαντία η οποία ακολουθούσε το δυτικό τρόπο ζωής και είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία για να σπουδάσει νομικά και να ζήσει τον έρωτά της για ένα συνομήλικό της Βέλγο.

Οι γονείς είχαν προσπαθήσει να την παντρέψουν με έναν εξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και δεν τον είχε δει ποτέ της.

Μάλιστα ο "γάμος" τελέστηκε το 2005 από έναν ιμάμη μέσω του Ίντερνετ.

Οι γονείς "δεν δίστασαν, για λόγους τιμής, να εκτελέσουν την κόρη τους που αρνήθηκε να υποκύψει στο θέλημά τους", τόνισε ο εισαγγελέας Αλέν Λεκρενιέ, ο οποίος ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Από την έναρξη της δίκης ο Μουντουσάρ είχε παραδεχτεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, εξηγώντας ότι σκεφτόταν από καιρό να σκοτώσει την αδελφή του επειδή είχε κηλιδώσει την τιμή της οικογένειας με την άσωτη ζωή της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης