Με δανεικά ζουν εκατομμύρια Βρετανοί

Με δανεικά ζουν εκατομμύρια Βρετανοί

Παίρνουν δάνεια με υψηλό επιτόκιο για να βγάλουν τον μήνα …

Με δανεικά ζουν εκατομμύρια Βρετανοί
Στα πρόθυρα της ανέχειας εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες;

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύουν οι Financial Times αποδεικνύει πως τα προβλήματα των εργαζομένων δεν γνωρίζουν σύνορα και πλέον επεκτείνονται ακόμα και σε οικονομίες και κοινωνίες που λογίζονται ως σαφώς πιο ισχυρές από αυτές της Νοτίου Ευρώπης.
Κλείσιμο

Η περί ης ο λόγος έρευνα καταδεικνύει πως αρκετά … εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες προσφεύγουν πλέον στα αποκαλούμενα «δάνεια μισθοδοσίας», παρά το υψηλό επιτόκιο που χρεώνουν οι τράπεζες σε αυτά τα δάνεια, προκειμένου να «βγάλουν τον μήνα» μέχρι τον επόμενο μισθό τους.

Σύμφωνα με έρευνα των, ο όγκος των «payday loans», έχει υπερτριπλασιαστεί στην Βρετανία τα τελευταία 3 χρόνια, ιδιαίτερα από πέρυσι, φτάνοντας πια σε δυσθεώρητα νούμερα, άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων λιρών. Με μέσο επιτόκιο πάνω από το 4%. 

Τα δάνεια αυτά είναι συνήθως μικρής αξίας, από 100 έως 400 λίρες και δίνονται χωρίς εγγυήσεις. Και μπορεί οι δανειολήπτες συνήθως να καλύπτουν τις πληρωμές τους, όμως ακριβώς επειδή  το 60% όσων Βρετανών προσφεύγουν σε αυτά τα δάνεια το κάνουν για να καλύψουν χρέη, αυξάνεται μήνα με το μήνα ο κίνδυνος επισφαλειών για τις τράπεζες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης