Ζαν-Πιερ Ζουγιέ: «Η παράταξη του Κάμερον είναι η πιο ανόητη στον κόσμο»

Ζαν-Πιερ Ζουγιέ: «Η παράταξη του Κάμερον είναι η πιο ανόητη στον κόσμο»

Ο πρόεδρος της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής είπε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον απέδειξε ότι η δεξιά παράταξη στη Βρετανία είναι η πιο ανόητη αρνούμενος την περασμένη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Ζαν-Πιερ Ζουγιέ: «Η παράταξη του Κάμερον είναι η πιο ανόητη στον κόσμο»
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέδειξε ότι η δεξιά παράταξη στη Βρετανία είναι η πιο ανόητη αρνούμενος την περασμένη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να συμφωνήσει σε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη υποκύπτοντας σε πιέσεις οικονομικών λόμπι, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής, Ζαν Πιερ Ζουγιέ.

«Επί μακρόν λεγόταν ότι η γαλλική δεξιά ήταν η πιο ανόητη», δήλωσε ο Ζουγιέ σε συνέντευξή του στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο France Inter.

«Νομίζω ότι η αγγλική δεξιά έδειξε ότι είναι ικανή να γίνει η πιο ανόητη στον κόσμο, υπηρετώντας αμιγώς οικονομικά συμφέροντα και όχι το εθνικό της συμφέρον. Αυτό είναι λυπηρό γιατί χρειαζόμαστε τους βρετανούς φίλους μας στην Ευρώπη."
Κλείσιμο

Η άρνηση του Κάμερον να υπογράψει την Συνθήκη που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή ήταν ένα «σπάνιο παράδειγμα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπου τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού τομέα υπερισχύουν των ευρύτερων βρετανικών συμφερόντων, είπε ο Ζουγιέ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής συνεργάτης του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καθώς και πρόεδρος της Αρχής Κεφαλαιαγοράς.

Μάλιστα, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, είπε ο Ζουγιέ, δεδομένου ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια βρετανοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν πρόσφατα κατά των μέτρων λιτότητας σε μία χώρα με δημόσιο έλλειμμα 8% του ΑΕΠ και χρέος 80% του ΑΕΠ, αλλά αυξήσεις φέτος για τους τραπεζίτες, κατά μέσον όρο, ύψους 49%.

«Οι πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν δεν θα είχαν διαπράξει τέτοιο λάθος στις διαπραγματεύσεις», είπε ο Ζουγιέ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του υποψήφιου των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ.

Την περασμένη Παρασκευή ο Κάμερον έμεινε απομονωμένος όταν η Γαλλία και η Γερμανία αρνήθηκαν να του ικανοποιήσουν τα αιτήματά του για την προστασία του Σίτι στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αλλαγή στις συνθήκες της ΕΕ ως απάντηση στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης