"Ο Μπρέιβικ δεν μετανιώνει για τις πράξεις του"

"Ο Μπρέιβικ δεν μετανιώνει για τις πράξεις του"

Ο συνήγορος του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, είπε ότι ο δράστης των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου θεωρεί πως οι πράξεις του ήταν φρικτές, αλλά αναγκαίες...

"Ο Μπρέιβικ δεν μετανιώνει για τις πράξεις του"
Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης των επιθέσεων με 77 νεκρούς στις 22 Ιουλίου στη Νορβηγία εξακολουθεί να μην δείχνει ότι έχει τύψεις για τις πράξεις του, δήλωσε ο συνήγορός του.

"Λέει ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του. Φυσικά αυτό είναι ένα μήνυμα πολύ δύσκολο να εκφραστεί, αλλά ο Μπρέιβικ είναι πολύ σαφής στο θέμα αυτό. Θεωρεί πως οι πράξεις του ήταν φρικτές, αλλά αναγκαίες", τόνισε ο Γκέιρ Λίπεσταντ στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 Nyhetskanalen.

Ο 32χρονος Μπρέιβικ κρατείται εν αναμονή της δίκης του που θα αρχίσει στις 16 Απριλίου.

Την Δευτέρα για πρώτη φορά από τη σύλληψή του, είχε πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Οσλο.

Δύο ψυχίατροι κατέληξαν τον περασμένο μήνα στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέιβικ πάσχει από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια".
Κλείσιμο
Αν τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαιωθούν δεν θα φυλακιστεί, αλλά θα παραμείνει έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα, λαμβάνοντας την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Ο Μπρέιβικ, σύμφωνα με την εισαγγελία, αισθάνθηκε "προσβεβλημένος" όταν ενημερώθηκε για τις εκτιμήσεις των ψυχιάτρων, οι οποίες προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της νορβηγικής κοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης