Ζιπέ: "Η Συρία επιτέθηκε σε γάλλους κυανόκρανους στο Λίβανο"

Ζιπέ: "Η Συρία επιτέθηκε σε γάλλους κυανόκρανους στο Λίβανο"

Η Συρία βρίσκεται "χωρίς αμφιβολία" πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο νότιο Λίβανο κατά των γάλλων κυανόκρανων, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας...

Ζιπέ: "Η Συρία επιτέθηκε σε γάλλους κυανόκρανους στο Λίβανο"
Η Συρία βρίσκεται "χωρίς αμφιβολία" πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο νότιο Λίβανο κατά των γάλλων κυανόκρανων, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Αλέν Ζιπέ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει αποδείξεις.

"Χωρίς αμφιβολία", απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση των δικτύων TV5-monde, Radio France Internationale και της εφημερίδας Le Monde, για το αν η επίθεση αυτή ήταν ένα "μήνυμα" της Συρίας.
Κλείσιμο

"Έχουμε ισχυρούς λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η επίθεση προέρχεται από εκεί", πρόσθεσε, κρίνοντας ότι η Συρία χρησιμοποιεί την λιβανική Χεζμπολάχ για αυτό το είδος της επίθεσης.

"Δεν έχω καμία απόδειξη", αλλά "είναι το οπλισμένο χέρι της, αν μπορώ να το πω έτσι, και καλέσαμε εκ νέου την κυβέρνηση του Λιβάνου για την προστασία της UNIFIL" (δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο), διευκρίνισε ο υπουργός.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε ότι η Γαλλία δεν συνδέει μέχρι στιγμής την επίθεση με τη Συρία, ένα θέμα για το οποίο το Παρίσι κινείται πολύ δραστήρια.

Υπάρχει σήμερα μια στρατηγική αναθεώρηση του ΟΗΕ για την UNIFIL και "ελπίζουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου θα αναλάβουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα".

Με βάση τα πορίσματα της διεξαγόμενης εξέτασης, "θα δούμε τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε", δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωμάτης, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Από την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που ενεργοποιήθηκε κατά τη διέλευση περιπόλου στην Τύρο τραυματίστηκαν πέντε γάλλοι κυανόκρανοι και δύο άμαχοι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης