«Σιδηρά Κυρία εγώ; Γυναίκα σιδερώστρα ναι!»

«Σιδηρά Κυρία εγώ; Γυναίκα σιδερώστρα ναι!»

Με αυτή την ευφυέστατη ατάκα αυτοσαρκάζεται η ηθοποιός Μεριλ Στριπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Telegraph, με αφορμή την ενσάρκωση του ρόλου της  Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία «The Iron Lady».

«Σιδηρά Κυρία εγώ; Γυναίκα σιδερώστρα ναι!»
«Σιδηρά Κυρία εγώ; Γυναίκα σιδερώστρα ναι!». Με αυτή την ευφυέστατη ατάκα αυτοσαρκάζεται η κορυφαία ηθοποιός Μεριλ Στριπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Telegraph, με αφορμή την ενσάρκωση του ρόλου της  Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία «The Iron Lady» · της πιο σκληρής γυναίκας της διεθνούς πολιτικής σκηνής, μιας χαρισματικής πολιτικού με μεγάλη επιρροή, που έγραψε τη δική της ιστορία στα πολιτικά δρώμενα του 20ου αιώνα.  

Η Στριπ ανοίγει τα χαρτιά της στον δημοσιογράφο John Hiscock και παρά το απολαυστικό της χιούμορ παραδέχεται ότι μπορεί και έχει καταφέρει να βρει αρκετά κοινά σημεία με τη γυναίκα που ενσαρκώνει.

«Πιστεύω πως είμαι το ίδιο παθιασμένη με τη δουλειά μου, όσο ήταν και εκείνη και φυσικά δεν θέλω σε καμία περίπτωση οι κινήσεις μου στο χώρο να παρερμηνεύονται.», την ίδια ώρα που παραδέχεται ωστόσο ότι οι πολιτικές της πεποιθήσεις απείχαν κατά πολύ από αυτές της κυρίας Θάτσερ.

Κλείσιμο


Όταν έπιασε – εξιστορεί – το σενάριο στα χέρια της ταλαιπώρησε για ημέρες το μυαλό της, προκειμένου να μπορέσει να δώσει τη σωστή απάντηση πρώτα στον εαυτό της και μετά στους αξιόλογους συνεργάτες της.

Ποιος ήταν ο μεγάλος φόβος της Μέριλ;

Πως θα μπορούσε μια «τρελή» Αμερικάνα να υποδυθεί έτσι όπως πρέπει ένα «αυστηρό» Βρετανικό ρόλο, τη στιγμή κιόλας που εκεί υπάρχουν πολλές ταλαντούχες και αξιόλογες ηθοποιοί.

Η σκηνοθέτης του έργου που έχει δουλέψει ξανά με την Στριπ στην ταινία που «έσπασε» τα ταμεία «Mamma Mia»  Phyllida Lloyd, παίρνει και αυτή θέση στη συνέντευξη σχετικά με την επιλογή της, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι την έκανε με «κλειστά» μάτια.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν για εμένα μία χαρισματική και εμβληματική φιγούρα στο εθνικό και διεθνές πολιτικό σκηνικό και μόνο το πορτρέτο της Μέριλ ταίριαζε «γάντι» στο πρόσωπο της «Σιδηράς Κυρίας».


Η 62χρονη ηθοποιός που έχει δυο φορές βραβευτεί με Όσκαρ, ενώ άλλες 14 φορές υπήρξε υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο, δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία σε έναν απαιτητικό ρόλο και έρχεται από το πουθενά να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Όπως ακριβώς έκανε και η Μάργκαρετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός δέχεται πολιτικές βολές για το… παράτολμο αυτό εγχείρημά της, όπως και πολλές αρνητικές κριτικές από Βρετανούς πολιτικούς.

Για άλλους πάλι… μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης