Η Γερουσία προωθεί τον Πιτ Χέγκσεθ ως υπουργό Άμυνας του Τραμπ παρά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Η Γερουσία προωθεί τον Πιτ Χέγκσεθ ως υπουργό Άμυνας του Τραμπ παρά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Δύο Ρεπουμπλικάνες γερουσιαστές η Λίζα Μαρκόφσκι από την Αλάσκα και η Σούζαν Κόλλινς από το Μέιν... έσπασαν τις γραμμές του Τραμπ και των συμμάχων του

Η Γερουσία προωθεί τον Πιτ Χέγκσεθ ως υπουργό Άμυνας του Τραμπ παρά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά
Η Γερουσία προώθησε τον διορισμό του Πιτ Χέγκσεθ ως υπουργού Άμυνας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη με ψηφοφορία που διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό με κομματική γραμμή, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των Δημοκρατικών και την ανησυχία που προκαλεί στους Ρεπουμπλικάνους για τη συμπεριφορά και τα προσόντα του να ηγηθεί του αμερικανικού στρατού.

Δύο Ρεπουμπλικανοί, η γερουσιαστής Λίζα Μαρκόφσκι από την Αλάσκα και η γερουσιαστής Σούζαν Κόλλινς από το Μέιν, έσπασαν τις γραμμές του Τραμπ και των συμμάχων του, οι οποίοι έχουν οργανώσει μια εκτεταμένη δημόσια εκστρατεία για να επιβεβαιωθεί ο διορισμός του πρώην παρουσιαστή του FOX News.

Ο Πιτ Χέγκσεθ αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και επιθετικές ενέργειες προς τις γυναίκες, τις οποίες έχει αρνηθεί. Η ψηφοφορία ήταν 51-49, ενώ η τελική ψηφοφορία για την επιβεβαίωση αναμένεται την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ παρακάλεσε τους συναδέλφους του να σκεφτούν σοβαρά: «Είναι αυτός ο καλύτερος άνθρωπος που έχουμε για να ηγηθεί του μεγαλύτερου στρατού στον κόσμο;».

Σπάνια μια επιλογή του Υπουργικού Συμβουλίου αντιμετώπισε τόσο έντονες κατηγορίες για παραπτώματα. Ο Τραμπ στέκεται στο πλευρό του Χέγκσεθ, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας απέρριψε τους ισχυρισμούς ως ανακριβείς εκ των πραγμάτων.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο υποψήφιος για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια γυναίκα σε ένα συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Καλιφόρνια και ότι έπινε πολύ σε εκδηλώσεις όταν ήταν επικεφαλής μιας οργάνωσης βετεράνων.

Ένας νέος ισχυρισμός προέκυψε αυτή την εβδομάδα με ένορκη κατάθεση από αδελφή πρωην συζύγου του, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Χέγκσεθ κακοποιούσε τη δεύτερη σύζυγό του σε σημείο που φοβόταν για την ασφάλειά της. Ο Χέγκσεθ αρνήθηκε τον ισχυρισμό. Στη διαδικασία διαζυγίου, ούτε ο Χέγκσεθ ούτε η γυναίκα ισχυρίστηκαν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία των γερουσιαστών για να επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα του Χέγκσεθ. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι κατέχουν πλειοψηφία 53 εδρών στο κοινοβούλιο, έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν τον υποψήφιο του Τραμπ, αν και ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς θα μπορούσε να κληθεί για να σπάσει μια ισοψηφία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Κανόνι» 2 εκατ. ευρώ από το Nammos στις Κάννες - Σε απόγνωση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη σε επιτροπή της Βουλής μπροστά στον εμβρόντητο πρέσβη της Πολωνίας

Όσκαρ 2025: Το «Emilia Perez» διεκδικεί 13 βραβεία και ακολουθούν τα «Wicked» και «The Brutalist» με 10 - Δείτε τη λίστα με τις υποψηφιότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης