Κατρακυλά η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Κατρακυλά η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα καταδεικνύει ότι το προβάδισμα της κεντροαριστεράς...

Κατρακυλά η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα καταδεικνύει ότι το προβάδισμα της κεντροαριστεράς αντιπολίτευσης έναντι της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών αυξάνεται αισθητά.

Το ποσοστό των Δημοκρατικών της Αριστεράς, της Ιταλίας των Αξιών του Αντόνιο Ντι Πιέτρο και του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Ριζοσπάστες, φθάνει συνολικά το 45,5%.

Η κεντροδεξιά (το μπερλουσκονικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας και η Λέγκα του Βορρά) χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα και δεν ξεπερνά το 35,5%.

Ο κεντρώος "τρίτος πόλος" παραμένει στο 13%, ενώ το κίνημα "πέντε αστέρων" του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο --που θεωρείται πως εκφράζει τα αιτήματα της "αντιπολιτικής"--, πείθει το 5% του στατιστικού δείγματος.

Σε ότι αφορά τον δείκτη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ: μόνο το 22% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι έχει "αρκετή ή μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση".

Κλείσιμο

Μείωση της τάξης τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα μήνα και σαράντα από τον Ιούνιο του 2008.

Μόνον δυο υπουργοί, τέλος, διατηρούν δημοτικότητα ανώτερη του 50%: ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, με 57% και ο υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, με 51%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του IPR Marketing σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης