Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμα προειδοποιεί τη Δύση για τις προμήθειες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμα προειδοποιεί τη Δύση για τις προμήθειες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία γίνονται μέρος του πολέμου, διευκρίνισε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν

volodin_arxeio_n
Η Ρωσία θα θεωρήσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία και η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει ισχυρότερα όπλα αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμα, της ρωσικής κάτω βουλής, Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Η Ουάσινγκτον και άλλα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται μέρος του πολέμου στην Ουκρανία», σημείωσε.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία γίνονται μέρος του πολέμου, διευκρίνισε.

«Όλο αυτό θα οδηγήσει στο ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί να απαντήσει χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά και καταστροφικά όπλα για να προστατεύσει τους πολίτες της», τόνισε ο Βολόντιν.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η κυβέρνησή του «το επεξεργάζεται αυτό τώρα», απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα άρουν τους περιορισμούς στη χρήση από την Ουκρανία όπλων μεγάλου βεληνεκούς στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία όπλων αυτού του είδους, αλλά σημείωσαν ότι το Κίεβο θα χρειαστεί να περιμένει κάποιους μήνες καθώς οι ΗΠΑ επεξεργάζονται τεχνικά ζητήματα πριν από οποιαδήποτε αποστολή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που όπως σημείωσε αποτελεί «δραματική κλιμάκωση». Η Τεχεράνη απάντησε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί συνιστούν «άσχημη προπαγάνδα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά οι δυτικές χώρες να προμηθεύσουν το Κίεβο με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς και να άρουν τους περιορισμούς στην χρήση τους για να πλήττει στόχους, όπως αεροπορικές βάσεις του ρωσικού στρατού, εντός της ρωσικής επικράτειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι μπορεί να αναπτύξει συμβατικούς πυραύλους σε απόσταση βολής από τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους, αν αυτοί επιτρέψουν στην Ουκρανία τα πλήγματα σε μεγαλύτερο βάθος εντός του ρωσικού εδάφους με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία άρχισε το 2014, μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της χώρας ύστερα από την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν και η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, με τις δυνάμεις των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών να πολεμούν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022 με χιλιάδες στρατιώτες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέρος μιας υπαρξιακής μάχης με μια φθίνουσα και παρακμάζουσα Δύση, η οποία κατά τον ίδιο ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, παραβιάζοντας αυτό που θεωρεί σφαίρα επιρροής της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Η Δύση και η Ουκρανία χαρακτηρίζουν την ρωσική εισβολή μια αυτοκρατορικού είδους αρπαγή γης από τον Πούτιν και έχουν ορκιστεί να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης.



Ειδήσεις σήμερα:

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»

Ανάλυση New York Times: Επιτυχία της Χάρις το debate, έκανε τον Τραμπ να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο

Ποια είναι η 32χρονη πολιτικός με τις μουσουλμανικές καταβολές που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας στην Ελβετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης