Πολωνία: Νίκησε το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα

Πολωνία: Νίκησε το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα

Νίκησε το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα Πολιτική Πλατφόρμα του πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ...

Πολωνία: Νίκησε  το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα
Νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πολωνία φαινεται να είναι πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα, δείχνουν πως το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα, η Πολιτική Πλατφόρμα, προηγείται με άνεση των αντιπάλων της.

Ο Τουσκ προέβη σε δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων "θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας ψήφισαν και εκείνους που δεν μας ψήφισαν γιατί θα είμαστε μαζί φέροντας την ευθύνη για την Πολωνία για άλλα τέσσερα χρόνια".

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, επικεφαλής του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως αποδέχεται την ήττα του στις εκλογές. "Ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει αποφασίσει ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα τώρα είναι καλός. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών", είπε ο Κατσίνσκι.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρία TNS OBOP για τη δημόσια τηλεόραση, έδειξε πως η Πολιτική Πλατφόρμα κερδίζει το 39,6% των ψήφων έναντι 30,1% του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη του Γιάροσλαβ Κατίζνσκι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μαζί με τον εταίρο της στην κυβέρνηση συνασπισμού, το Κόμμα των Αγροτών, η Πολιτική Πλατφόρμα του Τουσκ θα έχει αρκετές έδρες ώστε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Η Πολιτική Πλατφόρμα θα εξασφαλίσει 212 έδρες, σε σύνολο 450 στην Κάτω Βουλή και το Κόμμα των Αγροτών 27 έδρες, σύμφωνα με το έξιτ πολ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης