Απούσα η ΠΓΔΜ από τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Απούσα η ΠΓΔΜ από τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η ΠΓΔΜ είναι η μοναδική από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν μετέχει στις εργασίες της φθινοπωρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης...

Απούσα η ΠΓΔΜ από τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης
Η ΠΓΔΜ είναι η μοναδική από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν μετέχει στις εργασίες της φθινοπωρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στο Στρασβούργο.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων, το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα αρνητικά από εκπροσώπους άλλων χωρών του ΣτΕ, ενώ η χώρα θα είναι απούσα από συζητήσεις που θα διεξαχθούν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ και αφορούν την ίδια, όπως το ζήτημα της απογραφής πληθυσμού στην ΠΓΔΜ, που διεξάγεται από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου και χαρακτηρίζεται από μαζικές καταγγελίες για απόπειρα φαλκίδευσης των αποτελεσμάτων της.

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοφσκι, δήλωσε ότι ενέκρινε τη μετάβαση τεσσάρων βουλευτών στο Στρασβούργο για να μετέχουν στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ και πρόσθεσε ότι δεν ενήμερος για ποιο λόγο η κοινοβουλευτική αυτή αντιπροσωπεία της χώρας δεν μετέβη στο Στρασβούργο.
Δύο από τους τέσσερις βουλευτές της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους για τη μη μετάβαση τους στο Στρασβούργο, ενώ άλλοι δύο ανέφεραν ότι εξελέγησαν βουλευτές μόλις πρόσφατα (από τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ χώρα που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου) και δεν διαθέτουν εμπειρία για να αντιπροσωπεύσουν μόνοι τους τη χώρα στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ.
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης