Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι «αγανακτισμένοι» στις ΗΠΑ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι «αγανακτισμένοι» στις ΗΠΑ

Το κίνημα των «αγανακτισμένων» στην Αμερική συνεχίζει να επεκτείνεται σήμερα, ένα μήνα μετά τη δημιουργία του στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι «αγανακτισμένοι» στις ΗΠΑ
Το κίνημα των «αγανακτισμένων» στην Αμερική συνεχίζει να επεκτείνεται σήμερα, ένα μήνα μετά τη δημιουργία του στη Νέα Υόρκη. Το κίνημα δημιουργήθηκε για να διαδηλώσει κατά του οικονομικού συστήματος και των οικονομικών ανισοτήτων και έχει δεχτεί τη συμμετοχή δώδεκα τουλάχιστον πόλεων. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι οι  Τάμπα στη Φλόριντα, Τρέντον και Τζέρζι Σίτι στο Νιου Τζέρζι, Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στο ανατολικό Σικάγο και Σεντ Λιούις στο Μίντγουεστ, Χιούστον, Σαν Αντόνιο και Όστιν στο Τέξα, Νάσβιλ στο Τενεσί και Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σιάτλ και δυτικό Λος Άντζελες.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατανοούν την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον δήλωσε:«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας».
Κλείσιμο

Από τη πλευρά του ο αντιπρόεδρος Τζo Μπάιντεν, δήλωσε στο Washington Ideas Forum ότι το κίνημα μοιάζει σαν το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την εκλογή του Ομπάμα το 2009 και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικάνοι. Επίσης ανέφερε: «Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει πως το σύστημα είναι δίκαιο».
 

Ο Ρίτσαρντ Φίσερ, πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, δήλωσε προς έκπληξη όλων τη συμπάθεια του για τους διαδηλωτές. Είπε: «Έχουμε πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά...Έχουμε μια άνιση κατανοή του εισοδήματος. Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους»
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης