Μπερλουσκόνι: «Θα παραιτηθώ μόνο αν με καταψηφίσει η Βουλή»

Μπερλουσκόνι: «Θα παραιτηθώ μόνο αν με καταψηφίσει η Βουλή»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του, "Λαός της Ελευθερίας"...

Μπερλουσκόνι: «Θα παραιτηθώ μόνο αν με καταψηφίσει η Βουλή»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του, "Λαός της Ελευθερίας", στο Κούνεο, έξω από το Τορίνο, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «πρόκειται να παραιτηθεί μόνον αν τον καταψηφίσει η βουλή». Σύμφωνα με τον «Καβαλιέρε», «παρά το ότι η αντιπολίτευση ζητεί καθημερινά από την κυβέρνηση να φύγει, δεν μπορεί, κανείς, να τρέχει πίσω από τις προσδοκίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Ο Καβαλιέρε τόνισε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να παρουσιάσει ένα νομοθετικό διάταγμα που θα ευνοήσει την οικονομική ανάπτυξη και θα αποδείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την Ιταλία». Στο μεταξύ, όμως, η κατάσταση στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεχίζει να είναι έκρυθμη: ο περιφερειάρχης του Μιλάνου, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, ζήτησε εκ νέου, να οργανωθούν εσωτερικές εκλογές, ανάμεσα στα μέλη της συντηρητικής παράταξης, για την ανάδειξη του διαδόχου του ιταλού πρωθυπουργού.

Ο δε δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, που ανήκει στην κεντροδεξιά, παρενέβη στην γενικότερη συζήτηση για την πολιτική πορεία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «στο μέλλον δεν πρέπει να υπάρξουν ποτέ πια υποψήφιες σαν την περιφερειακή σύμβουλο του Μιλάνου, Νικόλ Μινέττι. Διότι, με τις κινήσεις αυτές, προσβάλλεται η χώρα και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι». Η αναφορά είναι στην περιφερειακή σύμβουλο και πρώην οδοντοτεχνίτη του «μίστερ τιβί» που φέρεται να συμμετείχε σε πάρτι στην βίλα του Μπερλουσκόνι.

Κλείσιμο
Πριν λίγες ημέρες, η Μινέττι είχε εμφανισθεί στο κέντρο του Μιλάνου, με μπλουζάκι που έγραφε «χωρίς αυτό, είμαι ακόμη καλύτερη». Σε πολύ υψηλά επίπεδα, βρίσκεται, τέλος, η ένταση των σχέσεων του ιταλού πρωθυπουργού, με τον υπουργό οικονομικών του, Τζούλιο Τρεμόντι. Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου, ο Τρεμόντι πολιορκείται από στενούς συνεργάτες του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, που προσπαθούν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση.

Προς το παρόν, όμως, ο ιταλός «υπερυπουργός οικονομικών», κύριος συνομιλητής των μεγαλύτερων διεθνών οικονομικών θεσμών, δείχνει αποφασισμένος να δώσει μάχη για να παραμείνει στην θέση του, έστω και αν ακόμη και η δημόσια τηλεόραση Rai, μεταδίδει ότι οι σύμβουλοι του «μίστερ τιβί», πρότειναν ήδη την αντικατάστασή του από τον νυν γενικό διευθυντή του υπουργείου οικονομικών, Βιττόριο Γκρίλλι. Ο Γκρίλλι, φέρεται να αρνήθηκε να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου στο οποίο ήδη κατέχει στρατηγικής σημασίας θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης