Δημοσκόπηση για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ

Δημοσκόπηση για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ

Οι υποστηρικτές διεθνώς της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ (49%) είναι υπερδιπλάσιοι από όσους αντιτίθενται σε αυτή (21%), αλλά ένα ισχυρό ποσοστό (30%) δεν εκφέρει γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ
Οι υποστηρικτές διεθνώς της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ (49%) είναι υπερδιπλάσιοι από όσους αντιτίθενται σε αυτή (21%), αλλά ένα ισχυρό ποσοστό (30%) δεν εκφέρει γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 19 χώρες από το ινστιτούτο GlobeScan για λογαριασμό του BBC World Service, το οποίο την δημοσιεύει τη Δευτέρα.

Η έρευνα έγινε σε πληθυσμιακή ομάδα 20.446 ανθρώπων από το ινστιτούτο και καταδεικνύει ότι οι χώρες όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη υποστήριξη της αναγνώρισης είναι η Αίγυπτος (90% υπέρ, 9% κατά) και η Κίνα (56% υπέρ, 9% κατά).
Κλείσιμο

Αντίθετα, οι χώρες όπου όσοι αντιτίθενται είναι αισθητά περισσότεροι -- χωρίς να πλειοψηφούν -- είναι οι ΗΠΑ (45% υπέρ, 36% κατά), η Βραζιλία (41% υπέρ, 26% κατά) και η Ινδία (32% υπέρ, 25% κατά).

Οι τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έγινε η έρευνα -- Γαλλία (54% υπέρ, 20% κατά), Γερμανία (53% υπέρ, 28% κατά) και Βρετανία (53% υπέρ, 26% κατά) -- εμφάνισαν παραπλήσια ποσοστά απαντήσεων.

Στη Ρωσία ποσοστό 37% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης (13% κατά) αλλά ένας στους δύο δεν έδωσε μια σαφή απάντηση στο ερώτημα εάν η χώρα οφείλει να απόσχει η όχι εάν γίνει ψηφοφορία για το θέμα.

Η έρευνα έγινε από την 3η Ιουλίου ως την 29η Αυγούστου με την μέθοδο των συνεντεύξεων και των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης