Βαριά ήττα για Μέρκελ και Φιλελεύθερους στο Βερολίνο

Βαριά ήττα για Μέρκελ και Φιλελεύθερους στο Βερολίνο

Στο 23% η το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου έναντι 29,5% για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες

Βαριά ήττα για Μέρκελ και Φιλελεύθερους στο Βερολίνο
Αντιμέτωπη με την έκτη ήττα της στις επτά περιφερειακές εκλογές που έχουν διεξαχθεί φέτος στη Γερμανία ήρθε η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς σύμφωνα με τα exit poll, στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) αποσπούν μόνο 23,5% των ψήφων, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 40% που κέρδιζε στις περιφερειακές εκλογές του κρατιδίου του Βερολίνου τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νικητές τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με ποσοστό 29,5% και όπως φαίνεται ο δήμαρχος της πόλης Κλάους Βόβεραϊτ οδεύει προς μία τρίτη πενταετή θητεία με τους Πράσινους να είναι οι πιθανότεροι σύμμαχοί του.

Οι Πράσινοι κέρδισαν 18%, έναντι 13,1% το 2006, και το κόμμα Αριστερά έπεσε στο 11,5% από το 13,4%. Το Κόμμα των Πειρατών έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το 8,5% των ψήφων. Αντίθετα οι σύμμαχοι της Μέρκελ στην κυβέρνηση, οι Φιλελεύθεροι (FDP), δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο του 5% για πέμπτη φορά στις επτά εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει φέτος. Στο Βερολίνο έπεσαν στο 2% από το 7,6% το 2006.

Κλείσιμο
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ κερδίζουν τουλάχιστον το στοίχημα της δεύτερης θέσης, όμως τα οδυνηρά νέα για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ έρχονται από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι κατρακυλούν στο 2% και μένουν εκτός τοπικής Βουλής.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης