Επίσκεψη του γερμανού υπουργού Άμυνας στο Αφγανιστάν

Επίσκεψη του γερμανού υπουργού Άμυνας στο Αφγανιστάν

Στο πρόγραμμα του γερμανού υπουργού περιλαμβάνονται επαφές με εκπροσώπους των ΗΠΑ και άλλων χωρών, οι οποίες μετέχουν στη διεθνή δύναμη στο βόρειο Αφγανιστάν, που τελεί υπό γερμανική διοίκηση.

Επίσκεψη του γερμανού υπουργού Άμυνας στο Αφγανιστάν
Ο γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Μαζάρ-Ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν για μια επίσκεψη που έχει στόχο να προετοιμάσει τη σταδιακή αποχώρηση των γερμανικών και διεθνών δυνάμεων από τη χώρα.

"Σαφώς, πιο σημαντικό είναι να μιλήσω με τους στρατιώτες μας για να διαμορφώσω μια εικόνα για το πώς βλέπουν την κατάσταση εκεί", δήλωσε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στην περιοχή αυτή.
Κλείσιμο

Ωστόσο σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι και η προετοιμασία της σταδιακής αποχώρησης των στρατιωτών της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής (ISAF), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014.

Στο πρόγραμμα του γερμανού υπουργού σήμερα περιλαμβάνονται επαφές με εκπροσώπους των ΗΠΑ και άλλων χωρών, οι οποίες μετέχουν στη διεθνή δύναμη στο βόρειο Αφγανιστάν, που τελεί υπό γερμανική διοίκηση.

Το ισχύον πρόγραμμα προβλέπει ότι οι πρώτοι στρατιώτες θα αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν στα τέλη του έτους.

Ωστόσο ο υπουργός δεν θέλησε να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία ή τον αριθμό των στρατιωτών, καθώς προηγουμένως θα έχει διαβουλεύσεις και με άλλα μέλη της ISAF.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Αφγανιστάν, από το Μάρτιο που ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Με τουλάχιστον 5.000 στρατιώτες να μετέχουν στο στρατιωτικό αυτό συνασπισμό, η Γερμανία είναι η τρίτη σε δύναμη στρατιωτών χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης