Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Ρέσλερ

Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Ρέσλερ

Άνοδο του ποσοστού του καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων 'FDP' μετά την αντιπαράθεση του προέδρου του και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την κρίση της Ελλάδας.

Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Ρέσλερ
Άνοδο του ποσοστού του καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων 'FDP' μετά την αντιπαράθεση του προέδρου του και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την κρίση της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ARD, οι Φιλελεύθεροι έχουν άνοδο δύο μονάδων και φτάνουν στο 5% που είναι και το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα το FDP ανέκοψε την πτωτική πορεία και εμφανίζει άνοδο.

   
Η δημοσκόπηση της εταιρίας Infratests dimap πργματοποιήθηκε μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο του FDP Φιλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της 'ελεγχόμενης' πτώχευσης της Ελλάδας. Η Χριστιανική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ εμφανίζει πτώση δύο μονάδων στο 33%. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD φτάνει στο 30%, οι Πράσινοι στο 19% και η Άριστερά στο 7%.

   
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Γερμανών είναι άκρως επικριτική για τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση Μέρκελ για την κρίση χρέους και το ευρώ. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει λάβει πολλές λάθος αποφάσεις.

Κλείσιμο
Η πρώτη βιογραφία του

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα παρουσιάσει την πρώτη βιογραφία του αντικαγκελάριου, υπουργού Οικονομίας και προέδρου του FDP Φίλιπ Ρέσλερ. Η παρουσίαση του βιβλίου στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση Μέρκελ - Ρέσλερ για τις δηλώσεις του περί ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας, στις οποίες ο υπουργός Οικονομίας εμμένει παρά τις δημόσιες προειδοποιήσεις της κ. Μέρκελ να "ζυγίζει τα λόγια που χρησιμοποιεί".

   
Η βιογραφία, υπό τον τίτλο "Φίλιπ Ρέσλερ - Ένα πορτραίτο. Πίστη. Πατρίδα. FDP", παρουσιάζει την πορεία του κ. Ρέσλερ από το ορφανοτροφείο του Βιετνάμ από όπου τον υιοθέτησαν οι θετοί Γερμανοί γονείς του μέχρι το αξίωμα του αντικαγκελάριου που κατέχει σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης