Κάμερον: «Θα βοηθήσουμε στον εντοπισμό του Καντάφι»

Κάμερον: «Θα βοηθήσουμε στον εντοπισμό του Καντάφι»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λιβύη μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα βοηθήσει τη Λιβύη να εντοπίσει τον πρώην ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι

Κάμερον: «Θα βοηθήσουμε στον εντοπισμό του Καντάφι»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λιβύη μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα βοηθήσει τη Λιβύη να εντοπίσει τον πρώην ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος κρύβεται.

"Δεν έχει τελειώσει", δήλωσε ο Κάμερον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Σαρκοζί στην Τρίπολη.

"Θα σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τον Καντάφι και τον φέρετε ενώπιον της δικαισύνης".
Κλείσιμο

"Πρέπει να συνεχιστεί η αποστολή του ΝΑΤΟ έως ότου όλοι οι άμαχοι να είναι προστατευμένοι και μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά μας", υπογράμμισε.

"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά θέλουμε να ξέρουμε τί επιθυμείτε εσείς να κάνουμε", πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

"Αυτή είναι η στιγμή που η Αραβική 'Ανοιξη μπορεί να γίνει το Αραβικό Καλοκαίρι και να δούμε τη δημοκρατία να προάγεται και σε άλλες χώρες", επεσήμανε.

Εξάλλου ο Κάμερον είπε ότι η κυβέρνησή του θα αποδεσμεύσει επιπλέον 12 δισεκατομμύρια λίρες λιβυκών περιουσιακών στοιχείων αν περάσει μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη.

"Εχουμε ήδη αποδεσμεύσει ένα δισεκατομμύριο λίρες σε περιουσιακά στοιχεία και αν καταφέρουμε να περάσει η απόφαση του ΟΗΕ που προωθούμε σε συνεργασία με τη Γαλλία, υπάρχουν επιπλέον 12 δισεκατομμύρια λίρες μόνο στη Βρετανία που θα μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε", υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αργότερα σήμερα θα ενημερώσει την ταξιδιωτική της οδηγία για τη Λιβύη επισημαίνοντας ότι πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται απαραίτητα ταξίδια στην Τρίπολη και σε κάποιες άλλες πόλεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης