Δεκαπέντε νεκροί στην Υεμένη

Δεκαπέντε νεκροί στην Υεμένη

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη 'Αντεν της νότιας Υεμένης με διαφορά περίπου 10 λεπτών, στο αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών...

Δεκαπέντε νεκροί στην Υεμένη
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη 'Αντεν της νότιας Υεμένης με διαφορά περίπου 10 λεπτών, στο αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών και μια βάση της αστυνομίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, χωρίς πάντως να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν πυρ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι δεν τραυματίστηκε κανένας άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας από τις εκρήξεις. Πρόσθεσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν πιθανότατα από βόμβες που όμως δεν διαπέρασαν τους περιμετρικούς τοίχους των δύο κτιρίων, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων το ένα από το άλλο, στη συνοικία αλ Μανσούρα, στο βόρειο τμήμα της 'Αντεν. Επιβεβαίωσε το θάνατο ενός αγοριού και πρόσθεσε ότι αρκετοί ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 5, κατά μια νοσοκομειακή πηγή.
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν νωρίτερα στη Σαναά, σύμφωνα με έναν φύλαρχο.

Κλείσιμο
«Βομβαρδιζόμαστε από όλες τις πλευρές, κυρίως από το υπουργείο Εσωτερικών και από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης», στη συνοικία αλ Χασάμπα, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης, είπε εκπρόσωπος ενός φυλάρχου, του σεΐχη Σάντεκ αλ 'Αχμαρ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνεχιζόμενης εξέγερσης με σκοπό την αποπομπή του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δύο μαχητές του αλ 'Αχμαρ τραυματίστηκαν.

Εξάλλου «δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από την πτώση μιας οβίδας σε ένα σπίτι κοντά στην αγορά του αλ Χασάμπα», είπε.
Νωρίτερα χθες, αξιωματικός του στρατού δήλωσε ότι σε μάχες στην πόλη Ζιντζιμπάρ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μερικές ημέρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως «απελευθέρωσε» την πόλη από ισλαμιστές μαχητές που την είχαν καταλάβει. Σύμφωνα με τον αξιωματικό, επτά ισλαμιστές κι ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε μάχη σε παραθαλάσσιο προάστιο της πρωτεύουσας της επαρχίας Αμπιάν, ενώ τέσσερις ακόμα ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε άλλη περιοχή. «Οι μαχητές εισέδυσαν στην περιοχή για να κάνουν μια επίθεση αυτοκτονίας αλλά ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού τους εμπόδισαν και σκότωσαν επτά εξτρεμιστές», είπε ο αξιωματικός.

Η Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της Αμπιάν, είχε καταληφθεί τον Μάιο από μαχητές που αυτοαποκαλούνται 'Ανσαρ αλ Σαρία («μαχητές του ισλαμικού νόμου») και η κυβέρνηση της Υεμένης θεωρεί προσκείμενους στην αλ Κάιντα.
Κάτοικοι είπαν ότι ο στρατός εξαπέλυσε ρουκέτες Κατιούσα εναντίον θυλάκων ισλαμιστών, καθώς και πυρά πυροβολικού σε ένα προάστιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης