Στρος-Καν: Η ζωή μου τους τελευταίους μήνες ήταν μια κόλαση!

Στρος-Καν: Η ζωή μου τους τελευταίους μήνες ήταν μια κόλαση!

«Είμαι ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου», δήλωσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ

Στρος-Καν: Η ζωή μου τους τελευταίους μήνες ήταν μια κόλαση!
Ο Αμερικανός δικαστής Μάικλ Όμπους αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να αποσύρει τις κατηγορίες εις βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, μετά το σχετικό αίτημα του εισαγγελέα, Σάιρους Βανς, ο οποίος εντόπισε «συντριπτικά ψέματα» στη μαρτυρία της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη. Η απόφαση του δικαστή θέτει τέρμα σε ένα απίστευτο τρίμηνο δικαστικό σίριαλ, που κόστισε στον Ντομινίκ Στρος Καν τη θέση του, ως γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις πιθανότητές του να θέσει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, αμέσως μετά την απόσυρση των κατηγοριών, δήλωσε τα εξής: «Αυτοί οι τελευταίοι δυόμισι μήνες ήταν ένας εφιάλτης για μένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πιστέψει στην αθωότητά μου, και τις χιλιάδες των ανθρώπων που μας εξέφρασαν την υποστήριξή τους προσωπικά και γραπτώς. Είμαι βαθιά ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στον δικαστή Όμπους και τους συνεργάτες του, και ιδιαίτερα σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το δικαστήριο που έκανε μια τέτοια προσπάθεια να προστατεύσει τη σύζυγό μου και εμένα κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ.

Στη συνέχεια ο άλλοτε δυνατός άντρας του ΔΝΤ υπογράμμισε πως: «Είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που ο περιφερειακός Εισαγγελέας συμφώνησε με τους δικηγόρους μου ότι αυτή η υπόθεση έπρεπε να απορριφθεί. Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό του και εκείνο των ανθρώπων που εμπλέκονται στην εν λόγω απόφαση. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο για το θέμα αυτό και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να επανέλθουμε σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

Κλείσιμο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο  πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα ανακτήσει τελικά το γαλλικό διαβατήριο του σήμερα Τετάρτη, καθώς ο σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ προκάλεσε το κλείσιμο των δικαστικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο δικηγόρος του, Γουίλιαμ Τέιλορ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τέιλορ είχε πει αρχικά ότι ο Στρος Καν θα ανακτούσε το διαβατήριό του χθες, μετά την οριστική άρση της ποινικής δίωξης για σεξουαλικά εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης