Εκ νέου στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ

Εκ νέου στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ

Ο Νορβηγός μακελάρης, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, θα εμφανιστεί σήμερα και πάλι ενώπιον δικαστηρίου...

Εκ νέου στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ
Ο Νορβηγός μακελάρης, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι τον περασμένο μήνα σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο νορβηγικό νησί Ουτόγια, θα εμφανιστεί σήμερα και πάλι ενώπιον δικαστηρίου.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στην οποία θα εμφανιστεί ο Μπρέιβικ στο δικαστήριο θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησής του και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, που δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει ο Μπρέιβικ να επικοινωνήσει με πιθανούς συνεργούς του.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία εκτιμά ότι ο Μπρέιβικ έδρασε μόνος του. Η αστυνομία θα ζητήσει την παράταση της κράτησης του Μπρέιβικ σε απομόνωση. Το όριο των τεσσάρων εβδομάδων για την κράτηση σε απομόνωση πρόκειται να λήξει την Δευτέρα.

Κλείσιμο
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι συνθήκες απομόνωσης του της επιτρέπουν να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Παράλληλα σε απόσταση σχεδόν 40 χιλιομέτρων από το δικαστήριο, στο νησί Ουτόγια, περίπου 500 συγγενείς των θυμάτων του Μπρέιβικ αναμένεται να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τα θύματα και να ενημερωθούν από την αστυνομία για το πώς και πού ακριβώς σκοτώθηκαν οι οικείοι τους.

Χθες Πέμπτη η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο δύο τηλεφωνικών κλήσεων που έκανε ο Μπρέιβικ στην αστυνομία ενώ πυροβολούσε, κυρίως εφήβους, στο Ουτόγια.

Στο πρώτο τηλεφώνημα ο Μπρέιβικ αποκάλεσε τον εαυτό του "διοικητή" του "νορβηγικού αντικομουνιστικού κινήματος αντίστασης" και εξέφρασε την επιθυμία του να "παραδοθεί" προτού διακοπεί η συνομιλία.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα ο Μπρέιβικ λέει ότι επιθυμεί να παραδοθεί τώρα που "ολοκλήρωσε την επιχείρησή του".

"Είμαι έτοιμος να παραδοθώ στην Δέλτα," είπε, αναφερόμενος στην ειδική δύναμη επέμβασης που τον συνέλαβε.

Η αστυνομία επιχείρησε να επιστρέψει το τηλεφώνημα στον Μπρέιβικ αλλά εκείνος δεν απάντησε. Ταυτόχρονα νέοι που βρίσκονταν στο νησί τηλεφωνούσαν απεγνωσμένα στην αστυνομία για να καταγγείλουν ότι δέχονται επίθεση από ένοπλο. Η αστυνομία τους πρότεινε να παραμείνουν ψύχραιμοι και να προσποιηθούν τους νεκρούς.

Από την ημέρα των επιθέσεων η νορβηγική αστυνομία έχει επικριθεί έντονα για τον τρόπο αντίδρασής της στην επίθεση. Οι συγγενείς των θυμάτων και ο Τύπος καταγγέλλουν ότι η αντίδραση της αστυνομίας ενδεχομένως ήταν πολύ αργή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης