Βουλγαρία: Μειώθηκε στο μισό ο πληθωρισμός από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Βουλγαρία: Μειώθηκε στο μισό ο πληθωρισμός από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο επτάμηνο ο πληθωρισμός έχει σταθερή μείωση

shutterstock_540470488
Ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία μειώθηκε στο μισό κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με μια έκθεση του υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας για τη δράση του επί του υπηρεσιακού υπουργού Νίκολα Στογιάνοφ.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σταθερά εδώ και επτά μήνες. Ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία για τον Μάιο του 2023 αλλά το υπουργείο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 10%, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση θα είναι διπλάσια σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί πάνω από 25% αφότου ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2022. Ελήφθησαν επίσης μέτρα για τις τιμές των τροφίμων, με τα πρώτα θετικά σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Ιδρύθηκε μια πλατφόρμα πληροφοριών που συγκεντρώνει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τα θεσμικά όργανα. Όλοι οι πολίτες μπορούν να συμβουλεύονται τις τιμές των προϊόντων σε οποιοδήποτε στάδιο αυτού του συστήματος, υπενθύμισε το υπουργείο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι αποκαταστάθηκε και ενισχύεται ο διάλογος με τον επιχειρηματικό τομέα. Καθιερώθηκε μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας με εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και κάθε μήνα ο υπουργός Στογιάνοφ οργάνωνε συναντήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Πρόγευμα με Επενδυτές. Ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εξειδικευμένης βιομηχανικής ζώνης στο Ντομπροσλάβτσι.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

«Μέσα σε μια νύχτα άσπρισα και έπεσαν τα δόντια μου» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γεωργίου για την ασθένεια του γιου του

Αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στη ΜΕΘ η 36χρονη που δέχτηκε 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της στο Ηράκλειο

Αρνητικός στο τεστ κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε τι ανάρτησε στο instagram

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης